bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг на тему фінансової стабільності ОГС: фандрейзинг, фінансовий менеджмент
23.04.2012

Вона залежить від того, як організація залучає ресурси, управляє ними, проводить моніторинг та оцінку.

Мета тренінгу – посилення знань та навиків представників організацій громадянського суспільства України у питаннях забезпечення фінансової стабільності з метою забезпечення розвитку цих організацій та вирішення ними актуальних суспільних проблем.

Тренінг відбудеться у м. Київ.

Дати проведення дводенного тренінгу буде уточнено після формування групи та названо не пізніше 5 червня 2012 року.

Блок1. Фандрейзинг:

  • поняття фінансової стабільності та шість підходів до її досягнення;
  • поняття фандрейзингу та його мети;
  • аналіз наявних та потенційних джерел фінансування;
  • що потрібно знати перед початком збору коштів?
  • хто займається фандрейзингом: вміння, навики та етика;
  • деякі фандрейзингові стратегії та розробка плану фандрейзингової кампанії.

Блок 2. Фінансовий менеджмент:

  • роль фінансового менеджменту в системі управління організацією;
  • методологічні засади фінансового менеджменту;
  • фінансова стратегія та фінансова політика;
  • організація фінансового менеджменту.

Блок 3. Моніторинг та оцінка використання ресурсів організації:

  • значення моніторингу та оцінки у забезпеченні фінансової стабільності організації;
  • розробка системи моніторингу та оцінки та її складові;
  • джерела інформації, показники для проведення моніторингу та оцінки, методи проведення моніторингу та оцінки;
  • підготовка звітів за результатами моніторингу та оцінки;
  • використання результатів моніторингу та оцінки при прийняття рішень.

Тренінг розрахований на представників третього сектору України, які зацікавлені у фінансовій стабільності своїх організацій. Очікується, що в результаті тренінгу, його учасники отримають необхідні знання та практичні навички щодо фандрейзингу, фінансового управління, моніторингу та оцінки ресурсів організації.

Умови навчання. Взяти участь у тренінгу можуть усі бажаючі, хто надішле анкету-заявку встановленого зразку до 4 червня 2012 року в ТЦК на адресу менеджера проектів ТЦК Анастасії Гернеги ([email protected]).

Окрім того, для участі у тренінгу потрібно внести до 15 червня 2012 року добровільну пожертву на статутну діяльність ТЦК у розмірі не менше 800 грн.

Тренінг «Запорука фінансової стабільності НУО: фандрейзинг, менеджмент, моніторинг та оцінка» не є комерційним проектом і проводиться виключно на кошти добровільних пожертв самих учасників. Творчий центр ТЦК забезпечує учасників відповідними навчальними матеріалами, канцелярським та технічним обладнанням, харчуванням під час кава-пауз, інформацією про варіанти пошуку місця проживання та харчування.

Всі інші витрати учасники покривають самостійно. Після успішного завершення навчання, кожен учасник отримає сертифікат. Можливості для отримання фінансової допомоги для участі у тренінгу.

Якщо, Ви є активістом чи працівником української організації громадянського суспільства, то скористайтеся можливостями отримати ваучер Програми UNITER. За допомогою такого ваучеру можна «придбати» відповідні послуги. Детальну інформацію можна отримати на порталі «Розвиток ОГС». 

Для отримання додаткової інформації з питань навчання в Школі з моніторингу та оцінки звертайтеся до менеджера проектів ТЦК Анастасії Гернеги: телефон 044 574 6411, [email protected].

Відгуки учасників попередніх тренінгів «Запорука фінансової стабільності НУО: фандрейзинг, менеджмент, моніторинг та оцінка»:

«Завдяки тренінгу я стала краще орієнтуватися в питаннях внутрішнього менеджменту організації. Отримала багато корисної інформації про головні аспекти фінансової стабільності. Дуже багато нового дізналася про різні донорські організації та звітування». (Тетяна Н.)

«Тренери кваліфіковані, доброзичливі, професійні (зазвичай високі оцінки не ставлю, але… вразили!)». (Тетяна Р.)

«Фахові тренери! Відзначаємо вміння працювати з аудиторією, гнучко реагувати на відгуки та запитання, позитив, швидке входження в тематику, та орієнтування учасників на практичний результат». (Микола К.)

«Я дуже вражена тим досвідом роботи який ви маєте і з задоволенням з нами поділилися. Я вперше на такому тренінгу і дуже задоволена, отримала дуже багато корисної інформації». (Марина В.)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.