bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар-обмін з вивчення досвіду вирішення проблем ОСББ
16.03.2012

ГО “Центр підтримки та розвитку реформ” розпочинає проект “Досвід створення та підтримки громадських інституцій власників житла в місті Долина”.

Проект підтримують програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” і “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

Мета проекту – на основі систематизованого практичного досвіду успішної співпраці громадської організації та місцевої влади підвищити обізнаність і компетентність представників громадських інституцій та активістів малих громад України у сфері створення, підтримки й адвокасі громадських об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), запропонувати їм основні методи й механізми розвитку позитивного діалогу між владою та громадськістю для вирішення актуальних проблем.

29-31 травня у місті Долина (Івано-Франківська область) відбудеться семінар-обмін, учасникам якого буде запропоновано ознайомитися з моделлю конструктивного вирішення проблем ОСББ на основі взаємовигідного партнерства місцевої влади та громадського сектору.

Буде представлено найкращі практики діяльності в цьому напрямі ГО “Центр підтримки та розвитку реформ”, який у межах муніципального замовлення від міської ради опікується питаннями реформування ЖКГ в місті Долина, через допомогу у створенні, супроводі й адвокації ОСББ.

Учасники семінару-обміну обговорять проблеми створення й діяльності ОСББ в малих містах і селищах України, запропонують свої ідеї для їх подолання, а також поділяться досвідом роботи у своїх громадах і співпраці з місцевою владою для вирішення актуальних проблем населених пунктів.

Учасники проекту отримають:

  • електронні презентації досвіду роботи ГО “Центр підтримки та розвитку реформ” у різних формах і сферах діяльності;
  • інформаційно-довідковий буклет, який міститиме ключову тезову інформацію з досвіду роботи ГО “Центр підтримки та розвитку реформ” у сфері створення, підтримки й адвокасі ОСББ.

До участі у проекті буде відібрано до 24 осіб із малих міст і селищ України:

  • представники громадських організацій, що діють на території малих міст і селищ України та працюють у сфері створення, підтримки й адвокації ОСББ;
  • представники громадських організацій, що діють на території малих міст і селищ України і співпрацюють чи бажають співпрацювати з місцевою владою для вирішення гострих проблем території шляхом налагодження громадсько-публічного партнерства;
  • громадські активісти з малих міст і селищ України, що мають бажання розвивати інституції громадянського суспільства у своїх населених пунктах шляхом створення НУО чи особистої активної громадської діяльності та співпраці з місцевими органами влади;
  • представники асоціацій ОСББ з малих міст і селищ України;
  • активні представники депутатських корпусів міських і селищних рад малих населених пунктів України, що працюють чи бажають працювати в запропонованих сферах.

Можлива кількість учасників з одного населеного пункту – 1-2 особи.

Для участі в семінарі слід заповнити анкету учасника та надіслати її до 15 квітня на електронну пошту [email protected] з написом у темі листа “На конкурс семінару-обміну” або на факс (03477) 25230 чи поштову адресу: вул. Грушевського, 11, м. Долина, Івано-Франківська обл., 77503.

До 20 квітня відібраним особам буде надіслано офіційне повідомлення електронною поштою чи факсом разом із логістичною інформацією.

Витрати учасників семінару-обміну на проїзд, проживання та харчування відшкодовують організатори. 

Мета програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” – розвивати довготривале стратегічне партнерство між представниками міжнародної громадськості для вирішення соціальних і соціально-економічних проблем, які виникли в перехідний період після розпаду Радянського Союзу та соціалістичної системи.

 

Мета програми “Громадянське суспільство та належне врядування” – запровадження сталого діалогу громадянського суспільства з владою в тих сферах реформ, які можуть сприяти розвитку громадянського суспільства, через участь основних зацікавлених сторін у прийнятті та моніторингу виконання рішень органів влади на всіх рівнях.

Контакти

  • Гаргат сергій Іванович
  • ГО “Центр підтримки та розвитку реформ”
  • [email protected]
  • (03477) 25230

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.