bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для журналістів «Вибори – очима журналістів» у Харкові та в Одесі
12.03.2012

Україна – це держава, де вибори відбуваються повсякчас. Непостійними є лише обличчя, кандидати і правила виборів. Як журналістові не потонути у вирі передвиборчої інформації? Як не загубитися серед калейдоскопу програм, мітингів, бюлетенів, судових позовів, виборчих комісій?

Все, що журналіст має знати про вибори-2012: компетентно, структуровано, доступно, - на тренінгу «Вибори – очима журналістів».

21-22 березня та 26-27 березня 2012 року Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES – International Foundation for Electoral Systems) запрошує журналістів з Харкова та Одеси взяти участь у тренінгу «Вибори – очима журналістів».

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) – світовий лідер у питаннях виборчого законодавства та розвитку демократії. З 1994-го року IFES працює в Україні з метою посилення громадських організацій, управління та прозорості виборчого процесу, а також залучення громадян до виборчого процесу.

В рамках програми «Реформування виборчого законодавства в Україні» IFES у 2011 році провів аналіз проекту та Закону України «Про вибори народних депутатів», провів ряд обговорень різних аспектів виборчого процесу, до яких були залучені члени ЦВК, народні депутати, представники громадських організацій та міжнародної спільноти.

Тренінг дасть Вам можливість ознайомитися з новим законом про вибори, набути навички висвітлення соціологічних досліджень та проведення опитувань громадської думки, екзит-полів. А також Ви здобудете знання, як правильно інформувати населення.

Цей тренінг охопить такі важливі для журналістів питання:

  • чому більшість українських політиків остерігаються Інтернету?
  • що таке ефективна комунікація в соціальних медіа?
  • як відстежувати діяльність політиків в Інтернеті?
  • персональна ефективність журналіста в користуванні мережею,
  • досвід політичних і громадських кампаній в Інтернеті,
  • особливості виборчої системи в Україні в 2012 році,
  • міжнародні стандарти виборів,
  • Резолюція ПАРЄ з приводу виборів,
  • відмінності між поняттями «Інформування виборців та агітація»,
  • право кандидата на відповідь, - особливості діяльності ЗМІ на виборах.

Детальніше про тренерів:

Павло Моісеєв – Голова Громадської ради при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, Директор з правових питань «Інтерньюз-Україна», займається управлінням юридичними справами організації, організацією процесу лобістської / законотворчої діяльності, взаємодією з державними органами, розробкою та впровадженням PR-стратегій організації, стратегічним планування та розвитком правових проектів.

Провів понад 90 тренінгів щодо регулювання рекламної діяльності, спонсорства, оподаткування реклами, доступу до публічної інформації, правовому захисту журналістів, діяльності ЗМІ під час виборів.

Член експертної ради з питань діяльності медіа під час виборів у 2006, 2007, 2010 роках. Член робочих груп: з підготовки проекту Виборчого кодексу (з питань ЗМІ та інформації); експертної ради при Секретаріаті Президента з питань мовної політики (2005-2006).

Проводив курси підвищення кваліфікації для центрального апарату, представників та секретаріатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2006, 2007). У 2002-2004 Керівник проекту Правовий аудит, займався консультуванням та судовим захистом електронних і друкованих ЗМІ. Працював у Національному банку України, мав приватну юридичну практику.

Віталій Мороз - керівник програм нових медіа в МГО “Інтерньюз-Україна”. Запустив низку інноваційних проектів із застосування новітніх технологій для журналістів та громадських активістів, серед них - MediaNext, Twitter-трансляція виборів Президента України 2010 року та місцевих виборів 2010 року.

За освітою – політолог, отримав ступіть бакалавра і магістра політології в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія». З 2004 по 2007 працював над виборчими проектами у київському офісі міжнародної організації «Freedom House».

У 2006 році – один із засновників Громадянської ініціативи «Солідарність» на підтримку свободи в Білорусі. Із 2008 року Віталій працює в МГО «Інтерньюз-Україна».

Місце проведення: м. Харків та м. Одеса відповідно (точна адреса буде відома пізніше).

Час проведення:

  • перший день з 11:00 до 17:00,
  • другий день з 10:00 до 16:00.

Увага! Реєстрація учасників розпочинається о 10:30.

Умови участі: для участі у тренінгу необхідно до 18 та 22 березня (відповідно) заповнити ОНЛАЙН-ЗАЯВКУ, яку Ви також можете знайти на сайтах: Громадський простір, Платформа, Телекритика та на блозі МГО «Інтерньюз-Україна» або зареєструватися за телефоном 044 458-44-40, 501-92-03, моб. тел. 063-433-90-44 (Вікторія Козир).

Підтвердження участі у тренінгу буде надіслано відібраним учасникам 19 та 23 березня (відповідно).

Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови в участі.

Довідка! Участь у тренінгах є безкоштовною. Учасникам гарантують кава-паузи та обіди, забезпечується компенсація проїзду, а також проживання (для учасників з інших міст).

Контакти

  •  

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.