bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний семінар з академічної мобільності
07.03.2012

З 17 квітня 2012 року по 21 квітня 2012 відбудеться міжнародний воркшоп "Наука заради процвітання", який проходитиме у Відні, Братиславі та Будапешті. Захід організовується з метою популяризації академічної мобільності українців на арені міжнародної освіти.

Учасники Воркшопу здобудуть знання стосовно:

  • стипендіальних програм для українських студентів на навчання у провідних європейських ВНЗ;
  • грантових програм міжнародних фондів для проведення наукових досліджень;
  • стажувань у міжнародних міжурядових інституціях (ООН, ОБСЄ) - правових та організаційних питань навчання і проживання в країнах-членах Шенгенської угоди.

практичні навики у :

  • підготовці аплікаційного пакету документів для подання на міжнародні стипендіальні та грантові програми;
  • пошуку наукового керівника в європейських ВНЗ та дослідних центрах;
  • з налагодженні прямих контактів із донорськими організаціями.

Цільова аудиторія: студенти, аспіранти і молоді спеціалісти з України зацікавлені у навчанні та /або проведенні наукових досліджень в Європі по стипендіальних (грантових) програмах міжнародних фондів.

Навчально-методична програма реалізуються шляхом проведення Робочих зустрічей в наступних організаціях:

  1. Організація Безпеки і Співробітництва в Європі (OSCE) : презентація основних напрямів діяльності даної організації, її проектів, брифінг з експертами ОБСЄ на тему «Стандарти соціальної профілактики торгівлі людьми», а також інтерактивна зустріч з представниками Парламентської Асамблеї ОБСЄ від України та ін.
  2. Штаб-квартира Організації Об’єднаних Націй (UN) у Відні: ознайомчо-дискусійна зустріч зі спеціалістами Організації та практичний семінар з проблем промислового розвитку з метою подолання бідності.
  3. Австрійське агентство міжнародної мобільності і розвитку (OeAD): презентація стипендіальних та грантових програм, передбачених для громадян України, в університетах Австрії, засади надання стипендій, процедури рекрутингового процесу, а також висвітлення правових та організаційних питань навчання і проживання в Австрії (в процесі погодження).
  4. Штаб-квартира Міжнародного Вишеградського фонду (IVF) у Братиславі: презентація можливостей фінансування навчання і дослідницьких проектів українських науковців в країнах Вишеградської четвірки (Чехія, Польша, Угорщина, Словаччина), практичнее заняття, присвячене процессу аплікації.
  5. Центрально-Європейський Університет: презентація навчальних програм, факультетів, дослідницьких центрів та університетського бюро кар’єри. Обговорення стипендіальних програм та фінансових умов навчання в університеті. Воркшоп «Як скласти конкурентний аплікаційний пакет документів. Очікування грантодавців від кандидатів». Університети та дослідні центри Відня: робочі зустрічі, організовані за індивідуальними побажаннями учасників проекту, з метою налагодження контактів з потенційними науковими керівниками та партнерами.

В рамках проекту передбачено:

  • екскурсійна програма:
  • Відень: огляд палацово – паркового комплексу Шонбрун – літньої резеденції імператорської сімї Габзбургів, найстарішого зоопарку Європи, можливість відвідати Віденьський Оперний Театр (опера чи балетна постановка (за програмою) ціна пільгового квитка 2,5 Євро)) та ін.
  • Братислава: ознайомлення із культурно – історичною спадщиною «старого міста».
  • Будапешт: автобусна оглядова екскурсія містом (Угорський Парламент, площа Героїв, базиліка св. Іштвана, Королівський палац та ін. ), можливість відвідати термальні купелі графа Сечіні. Неформальні зустрічі та інтеграційні заходи з австрійськими, словацькими та угорськими студентами та молодими дослідниками;

Дипломи, що засвідчують участь у Міжнародному Воркшопі «Science for Prosperity» вручаються всім учасникам по завершенні проекту.

Крайній термін подання заяв на участь: 25 березня 2012 року.

Детальну інформацію щодо умов участі, плану проведення заходу та Анкету учасника Ви можете знайти у Додатках, а також на сайті Інституту міжнародної академічної та наукової співпраці.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.