bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейські програми для українських ОГС та діячів культури
18.01.2012

Донецький міський молодіжний центр мистецтв “ЕкоАрт” запрошує українські громадські організації і професіоналів, що працюють у сфері культури і мистецтва та зацікавлені у міжнародній співпраці, взяти участь в інформаційних зустрічах, під час яких можна буде детально дізнатися про можливості участі в європейських культурних грантових і навчальних програмах.

Інформаційні зустрічі проходитимуть в рамках проекту “Європейський культурний фонд: можливості для українських культурних НУО”, організованого Донецьким міським молодіжним центром мистецтв «ЕкоАрт» у партнерстві з Європейським культурним фондом за фінансової підтримки Міжнародного фонду ”Відродження”.

Інформаційні сесії відбудуться:

  • 8 лютого 2012 р. в Києві – запрошуються представники НУО та діячі культури з Київської, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Вінницької, Черкаської і Житомирської областей.
  • 9 лютого 2012 р. в Донецьку – беруть участь Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Харківська та Луганська області.
  • 15 лютого 2012 р. у Львові – запрошуються Львівська, Волинська, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області.
  • 17 лютого 2012 р. в Одесі – учасники з Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Херсонської областей та АР Крим. Орієнтовний час проведення сесій – з 10.00 до 16.30.

Конкретне місце і час проведення зустрічей буде зазначено на сайті Центру мистецтв «ЕкоАрт» не пізніше 5 лютого 2012 р., а також повідомлено зареєстрованим учасникам електронною поштою.

Програма зустрічей: 

  • Презентація Європейського культурного фонду (Нідерланди), напрямів його діяльності та грантових програм (STEP Beyond та Collaboration Grants). Умови співпраці з Фондом для українських НУО та індивідуальних заявників.
  • Досвід українських НДО в сфері подачі заявок та реалізації проектів, що отримали підтримку Європейського культурного фонду.
  • Презентація програм Європейського Союзу в сфері культури: “Культура” і “Культурна програма Східного партнерства”.
  • Консультації по особливостях заповнення грантових заявок та бюджету на отримання фінансування від Європейського культурного фонду та культурних програм Європейського Союзу.
  • Відповіді на запитання учасників, індивідуальні консультації. Зустрічі проводитимуться російською мовою.

Для участі необхідно заповнити заявку та надіслати її на адресу [email protected] до 3 лютого 2012 року включно. Від однієї організації може бути не більше двох представників. Кількість місць обмежена місткістю залу. Незареєстрованим учасникам не гарантується наявність роздаткових матеріалів, харчування та компенсації витрат на проїзд.

Витрати: Організатори забезпечують учасників роздатковими матеріалами та харчуванням (обід та кава-паузи), а також покривають витрати на проїзд потягом (плацкарт) або автобусом в один бік при наявності оригіналів квитків. У виняткових випадках можливе забезпечення ночівлі окремих учасників, які не можуть у той же день повернутися назад через розклад руху транспорту (рішення приймається індивідуально в кожному випадку).

Для довідки: Метою проекту “Європейський культурний фонд: можливості для українських культурних НУО”, який здійснюється за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”, є підвищення обізнаності українських НУО та діячів культури і мистецтва про можливості участі в європейських культурних програмах. Детальніше про Європейську програму МФ “Відродження”.

Європейський культурний фонд сприяє розвитку міжкультурного співробітництва між країнами-членами Європейського Союзу та сусідніми країнами, стимулює культурний обмін і нові форми творчого вираження, поширює і об’єднує знання в європейському культурному секторі і просуває мистецтво на всіх рівнях прийняття рішень. Детальніше про фонд.

Культурна програма Східного партнерства спрямована на зміцнення регіональних культурних зв’язків та діалогу в регіоні Східного партнерства, а також між культурними мережами і діючими особами ЄС і східних країн Європейської політики сусідства. Детальніше про програму: http://www.euroeastculture.eu/

Програма Європейського Союзу «Культура» спрямована на досягнення трьох основних цілей: сприяння транскордонній мобільності працівників сфери культури, заохочення транснаціональної циркуляції культурної і художньої продукції та сприяння міжкультурному діалогу. Для досягнення цих цілей програма підтримує: культурні заходи, культурні заклади європейського рівня, а також аналіз та розповсюдження інформації. Детальніше про програму.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.