bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на участь у навчальному курсі «Як зберегти від закриття школу у своїй громаді»
29.12.2011

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) запрошує представників шкіл із малих громад України до участі в навчальному курсі «Як зберегти від закриття школу у своїй громаді».

Навчальний курс надасть представникам тих шкіл, що є під загрозою ліквідації, можливість підвищити свою обізнаність у питанні скорочення шкільної мережі та отримати знання і навички щодо здійснення правових і громадських дій задля збереження школи від закриття.

Навчальний курс складатиметься з двох частин: дводенного тренінгу та практичних дій на місцях.

Перша частина – тренінг «Як зберегти від закриття школу у своїй громаді» - пройде в Луганську у першій половині лютого 2012 року (орієнтовні дати 10-11 лютого) у формі навчального заходу із використанням інтерактивних технік навчання.

Під час заходу будуть розглянуті такі питання:

  • правове регулювання закриття шкіл;
  • методи збору інформації щодо виявлення загрози ліквідації ЗНЗ;
  • планування й здійснення правових і громадських дій, спрямованих на захист школи, яку збираються закрити;
  • зарубіжний досвід альтернативних моделей збереження шкіл у малих громадах.

Друга, практична, частина навчального курсу представлятиме собою апробування учасниками навчання отриманих в ході тренінгу знань та навичок на практиці. Учасники курсу самостійно обиратимуть прийнятні для них форми практичних дій щодо збереження школи у власній громаді. Серед можливих варіантів таких дій:

  • проведення сільських/шкільних зборів з обговорення подальшої долі школи та визначення позиції громади щодо рішення про ліквідацію;
  • складання кола контактів впливових осіб та організацій, що підтримують школу;
  • надсилання інформаційних запитів місцевим органам влади;
  • дослідження матеріалів ЗМІ щодо виявлення позиції представників влади різних рівнів;
  • організація зустрічей із представниками НУО, політичних партій, депутатами місцевих рад, ЗМІ, органів державної влади тощо.

Під час реалізації практичних дій на місцях учасники матимуть можливість отримувати від експертів СЦГІ правову та методичну підтримку, необхідну для успішного виконання практичних завдань.

Умови участі в навчальному курсі:

СЦГІ забезпечить запрошених учасників харчуванням і проживанням під час дводенного тренінгу, роздатковими матеріалами та навчальною літературою, компенсує витрати на проїзд до Луганська й у зворотньому напрямку.

Обов’язковою умовою участі у навчальному курсі є участь в обох його частинах та підготовка невеликого звіту про виконання завдань практичної частини.

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі.

Для участі в навчальному крусі необхідно заповнити реєстраційну анкету (додається або можна завантажити з сайту СЦГІ) та надіслати її до 25 січня 2012 року на електронну адресу [email protected] або факсом на номер (0642) 491 374 чи поштою на адресу: СЦГІ, 30-й квартал, б.2 кв. 14, м. Луганськ, 91005.

Навчальний курс є частиною проекту «Вчимося праву – зберігаємо школи», що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за підтримки Освітньої програми Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.