bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги для активістів районних центрів Чернігівської області
15.11.2011

Представники громадських організацій (ініціативних груп), депутати міських рад та журналісти (блогери) з районних центрів Чернігівської області  - Ічня, Бахмач, Талалаївка, Щорс, Корюківка, Городня, Бобровиця, Козелець, Носівка запрошуються для участі у навчальних тренінгах.

Навчання відбудеться в рамках проекту Чернігівського освітнього центру «Ініціатива» «Вирішення місцевих проблем через співпрацю різних соціально активних груп в районних центрах Чернігівської області» за підтримки фонду National Endowment for Democracy.

На початку 2012 року проектом передбачена серія навчальних тренінгів для представників громадських організацій (ініціативних груп), журналістів (блогерів) та депутатів місцевих рад з 9 районних центрів в Чернігівській області з набуття знань, вмінь і навичок спільно вирішувати місцеві проблеми та впливати на місцеву політику.

Під час тренінгів будуть розкриті наступні теми:

  • Побудова громадянського суспільства через співпрацю трикутника влада-бізнес-громадські організації.
  • Проведення громадського моніторингу та громадської експертизи.
  • Методи роботи з органами влади.
  • Лобіювання Участь в роботі Громадських рад при районних державних адміністраціях, як інструмент впливу на місцеву політику.
  • Як налагодити міжсекторальну комунікацію.
  • Як залучити громаду до спільного вирішення місцевих проблем.
  • Що дають нові закони «Про доступ до публічної інформації» та «Про інформацію», Ефективний пошук та поширення інформації за допомогою Інтернет.
  • Нові медіа (використання соціальних мереж, сайтів, пошукових систем тощо).

У результаті навчання місцеві активісти навчаться спільно вирішувати місцеві проблеми та спробують це зробити в рамках виконання невеликих міні-грантів, що будуть надаватися на конкурсній основі кращим учасникам тренінгів.

Учасники тренінгу відбиратимуться на конкурсній основі. Для участі в тренінгу необхідно заповнити анкету та надіслати її до 1 грудня 2011 на адресу [email protected]. Скачати анкету можна за посиланням або отримати, зробивши запит на електронну адресу [email protected] Телефон для довідок 8(063)4785562

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.