bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганську обговорять культуру спілкування учнів в Інтернеті
26.10.2011

В Україні 96% дітей користуються інтернетом, і більшість із них надають перевагу інтернет-спілкуванню у соціальних мережах. Але чи має впливати на поведінку школяра в інтернеті його роль як лідера учнівського самоврядування школи, активіста дитячої громадської організації? Наскільки мережеве спілкування учнів позначується на іміджеві школи та привабленні нових партнерів для навчальних закладів? Саме такі питання постануть перед лідерами дитячої громадської організації «Лугарі» під час проведення тренінгу на тему «Створення учнями образу школи в інтернет», який відбудеться 27 жовтня 2011 року.

Місце проведення: У  (вул. Кірова, 62), початок – о 10.00. Захід організований спільними зусиллями Східноукраїнського центру громадських ініціатив (далі СЦГІ) та Луганського обласного центру розвитку дитячого руху «Лугарі». Тренінг є частиною проекту СЦГІ «Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи».

У тренінгу візьмуть участь шкільні активісти-лідери ДГО «Лугарі» із різних районів та міст Луганської області.

Мета тренінгу: сформувати у шкільних громадських лідерів Луганської області розуміння взаємозв’язку інтернет-культури учнів та іміджу школи, показати її практичну значущість.

Під час цього освітнього заходу учасники обговорять такі питання:

  • поняття «імідж навчального закладу», «інтернет-культура» та їх складові;
  • основні напрямки мережевого спілкування учнів та їх можливості для приваблення уваги до школи нових партнерів;
  • роль органів учнівського самоврядування в підвищенні іміджу школи;
  • розробка плану дій щодо поширення отриманих знань та навичок у своїй школі/громаді.

На тренінг завітає волонтер Корпусу Миру Kurt Hagemann та поділиться із учасниками інформацією про досвід інтернет-життя школярів США, активних дій органів учнівських самоврядувань, спрямованих на підвищення іміджу школи в громаді.

Тренінг пройде у межах проведення Луганським обласним центром розвитку дитячого руху «Лугарі» третього етапу акції «Від серця до серця».

Загальна програма зльоту лідерів та активістів дитячого руху Луганської області, окрім тренінгу, включатиме методичний семінар для керівників відділень ДГО «Лугарі» та святковий концерт. Семінар для керівників відділень ДГО «Лугарі» буде присвячений обговоренню питання переваг використання можливостей інтернету у своїй діяльності. Для слухачів семінару Східноукраїнським центром громадських ініціатив запрошені представник проекту EDUkiT, що розповість про можливості безкоштовного створення інтернет-сайтів для громадських організацій, та волонтер Корпусу Миру Amy Quick із презентацією на тему «Діяльність дитячих громадських об’єднань у США. Інтернет як сучасний інструмент в роботі».

Проект “Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи” реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Більше про проект

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.