bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Донецьку відкриється «Школа нових медіа»
05.10.2011

«Школа нових медіа» відкривається у Донецькому прес-клубі за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Журналісти Донеччини, які зацікавленні у створенні та розвитку сайту свого ЗМІ мають змогу пройти курс навчання з відомими тренерами України. Всі учасники програми отримають комплексні знання щодо особливостей роботи нових медіа та можливостей конвергенції між традиційними ЗМІ та їх онлайн-версіями.

З 15 жовтня 2011 року до січня 2012 року на базі Донецького прес-клубу проходитимуть одноденні та дводенні тренінги з теоретичними і практичними блоками, а також домашнім завданням.

Учасники, які вже мають онлайн-ресурси, зможуть отримати конкретні поради від тренерів школи щодо покращення своїх web-сторінок.

У інтервалах між заняттями відбуватимуться Skype-консультації, що сприятимуть закріпленню знань та навичок, отриманих під час стаціонарних навчань.

Тематика консультацій буде формуватись залежно від побажань учасників школи та порад експертів. Звертаємо вашу увагу, що група, відібрана для участі у першому занятті, має обов’язково пройти кожен подальший запланований тренінг.

Організатори школи забезпечують проживання (під час дводенних тренінгів) та сплачують витрати за проїзд.

Блоки навчальних занять

Мережа як нова сфера існування традиційних ЗМІ
Інтернет-медіа: як створити сайт видання, як його підтримувати та популяризувати? Тексти для онлайн – від заголовка до «лайків» та «ретвітів». Яке значення має розмір новини, порядок слів, ключові слова. Звідки прийшла новина, яку ви знайшли в онлайн? Чому одне й те саме в конкурентів читають активніше?

Хитрощі підняття популярності новин. Конвергентний ньюзрум, або як з газети чи радіо зробити портал. Які будуть проблеми, як вмовити журналістів робити більше за ті самі гроші. Що має вийти в результаті.

Аудіоподкастинг
Визначення термінів. Історія розвитку. Наявний стан в Україні і за кордоном.

Доцільність чи недоцільність використання подкастингу для конкретних задач. Апаратура: огляд найдешевших пристроїв. Основні поняття цифрового звукозапису. Запис, обробка і монтаж звуку на прикладі програми Audacity. Інші допоміжні програми. Розміщення готових записів в Інтернеті.

Відеоподкастинг
Відео сервіси та відео платформи. Їх переваги та недоліки. Відео та нові медіа. Можливість «заливати» відео до мережі Інтернет в реальному часі. Переваги та недоліки технічних засобів запису: мобільний телефон, смартфон, фотоапарат, відеокамера). Програми конвертації та монтажу відео. Відеозйомка у межах законодавства України. Які обмеження існують? Відео-інтерв’ю. Які техніки знімання використовувати? Що таке вірусне відео та як його створити. Практичне завдання із запису інтерв’ю, його монтування та викладання у соціальних мережах.

Основи Social Media Marketing (SMM)
Інтернет-маркетинг. Оцінка ефективності роботи редакції. Аналіз цільової аудиторії та особливості web-аналітики. Рекламні кампанії та медіа планування. Як продавати контент.

Окрім цього, протягом чотирьох місяців учасники додатково отримуватимуть тематичну розсилку від Донецького прес-клубу, яка міститиме поглиблену інформацію про тенденцій використання нових медіа.

Також координатор проекту повідомлятиме про анонси заходів, що стосуються цієї сфери.

Для участі у Школі нових медіа необхідно заповнити анкету апліканта.

ЇЇ можна скачати за цим посиланням.

Заповнену анкету необхідно направити до 12 жовтня (середа) до 12:00 на e-mail: [email protected] з темою листа: «Школа нових медіа».

Відбір проводитиметься на конкурсній основі.

Однією з вимог буде наявність портативного комп’ютера та диктофона.

Додаткова інформація за тел.: 050 273 39 85 Світлана Агаджанян чи pclub.dn.ua/article/2011/article-1188/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.