bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги зі створення центрів розв’язання конфліктів в школах
03.10.2011

Дитяча громадська організація «ФЛОРА» повідомляє про початок конкурсного відбору учасників тренінгу створення центрів розв’язання конфліктів в закладах освіти.

Захід відбудеться 3-6 листопада 2011р. в м. Кіровоград. Навчити та передати свій досвід запрошено тренерів «Українського Центру Порозуміння».

Запрошуємо учбові заклади Кіровоградської області прийняти участь у конкурсі .

Як потрапити в коло учасників?

Для цього представник навчального закладу (психолог, соціальний педагог, будь - який небайдужий вчитель, готовий стати координатором роботи центру розв’язання конфліктів) повинен  до 26 жовтня 2011 року (до 17 – 00) надіслати заповнену анкету (див. додаток) на поштову адресу ДЕГО «Флора»: в. Єгорова 19, кв.2, м. Кіровоград, 25015 чи електрону адресу: [email protected] з поміткою «ychast_y_treningy_mediacija»


Результати конкурсу буде оголошено 27 жовтня 2011 року.

Анкету можна отримати на сайті ДЕГО «ФЛОРА», написавши листа на електрону адресу організації [email protected], або в офісі організації за адресою: Єгорова 19 кв. 2, м. Кіровоград.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників. Витрати пов’язані із проїздом, теж будуть компенсуватися за умови наявності квитків.

Діяльність здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США

Довідково:

Шкільні служби розв’язання конфліктів - це організація спеціально підготовлених старшокласників, які допомагають своїм одноліткам вирішувати конфлікти, тобто виступають нейтральними посередниками або медіаторами.

Особливою рисою медіації є те, що сторони спільно беруть на себе відповідальність за прийняття рішення та його виконання. Важливим є той факт, що школяр максимально самостійно здійснюють управління і організацію своєї діяльності. Допомагати їм у цьому може зацікавлений педагог чи шкільний психолог.
Цю методику доволі успішно застосовують в багатьох країнах світу.

На території СНД існує кілька освітніх програм, спрямованих на розвиток у школярів навичок вирішення конфліктів ненасильницьким шляхом. Одна з них – програма «Медіація однолітків»: школярі-медіатори проводять зустрічі з однолітками, між якими виник конфлікт, і допомагають їм залагодити суперечку з урахуванням інтересів всіх сторін. Таким чином, медіація однолітків покладає відповідальність за вирішення конфліктів на самих учнів. Школярі мають багато переваг перед досвідченими спеціалістами при вирішенні конфліктів, що виникають між однолітками, тому що між ними набагато вищий рівень довіри.

Контакти

  • Шестакова Людмила
  • ДЕГО ”Флора”
  • [email protected]
  • 052227-04-63

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.