bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Луцькі ОСББ навчать боротися зі злісними неплатниками
23.09.2011

В п’ятницю, 30 вересня 2011р. об 11:30 в приміщенні народного дому «Промвіта» відбудеться завершальне навчання Школи ефективного управителя на тему «Правові механізми боротьби з боржниками» на якому голів ОСББ вчитимуть правильно поводитись із неплатниками житлово-комунальних послуг та організовувати ефективні заходи для ліквідації заборгованості.

Захід проводитиме Нестор Швець – експерт ЛГО «ЦДМС».

Заборгованість жильців багатоквартирних будинків викликає багато проблем для ОСББ, оскільки об’єднання, на відміну від ЖЕКів, мають іншу специфіку стосунків із обслуговуючими організаціями.

Тому виробити ефективні схеми погашення заборгованості для мешканців будинків, що стоять на балансі ОСББ – питання принципово важливе.

Зважаючи на це, досвід врегулювання аналогічних ситуацій у інших містах та практичні можливості його застосування у Волинській області стане для місцевих об’єднань в нагоді. Школа ефективного управителя проводиться в межах проекту Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив «Ресурсний центр для ОСББ», який реалізовується за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Навчання, які відбувались протягом трьох місяців, охопили найактуальніший для керівників ОСББ спектр питань. Провідні спеціалісти у різних галузях консультували представників ОСББ, ознайомлюючи їх із діючою законно-правовою базою та демонструючи практичні схеми і методики ефективного управління будинком.

На сьогоднішній день не вистачає кваліфікованих кадрів, які могли б правильно та ефективно керувати процесом благоустрою багатоповерхівок, оскільки система функціонування ОСББ не передбачає підготовки професіональних управителів. Особливо це стосується Волинської області, де ОСББ фактично наосліп осягають тонкощі управлінської справи для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Тому на навчаннях Школи голови ОСББ отримали змогу перейняти практичний досвід інших міст та на набути такі необхідні їм знання з допомогою професіоналів. По закінченню навчання всі учасники Школи ефективного управителя отримають свідоцтва випускників, які документально засвідчать високий рівень підготовки управителів багатоквартирних будинків.

Запрошуємо ЗМІ та всіх бажаючих долучитись до участі в заході

Контакти

  • Петро Лавринюк
  • Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив
  • [email protected]
  • (067) 90-55-398

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.