bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейські Школи за Живу Планету” WWF запрошують українських вчителів
11.08.2011

Всесвітній фонд природи та фундація ERSTE восени 2011 року розпочинають 4-й цикл успішного міжнародного навчального проекту “Європейські Школи за Живу Планету”.

Українські педагоги разом з колегами з 10 інших країн регіону запрошуються до участі у ініціативі, яка навчить вчителів та школярів реалізовувати власні екологічні проекти. Протягом року школярі у своїх школах розроблятимуть та втілюватимуть у життя власні екопроекти, серед яких наприкінці року будуть обрані переможці, що проведуть тиждень у літньому таборі у Румунії.

Більше 90 вчителів та 2000 школярів з 11 країн вже взяли участь у ініціативі “Європейські Школи за Живу Планету”. Ви можете знайти документацію про учасників 3-го циклу проекту на нашому блозі.

„Важливо, що ми підштовхуємо молодих людей по іншому дивитися на речі і бачити можливості сприяння соціальному та дружньому природі розвитку нашої планети. У цьому сенсі навчання – це набагато більше, ніж повідомлення фактів та цифр. Мета навчання сталому розвитку – розвинути навички і знання учнів та показати можливості, які допоможуть їм активно та відповідально брати участь у світлому майбутньому.” – вважає Барбара Таушер, голова програми екологічної освіти WWF Австрії.

Для отримання додаткових даних Ви можете завантажити буклет з короткою інформацією про проект та реєстраційною формою.

Коротко про умови участі у ініціативі „Європейські школи за Живу Планету”:

У ініціативі візьмуть участь вчителі та школярі з Австрії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Угорщини, Молдавії, Румунії, Словаччини, Словенії, Сербії та України.

Запрошуються учні віком з 12 до 16 років. З кожної країни з поданих заявок будуть відібрані 3 школи. По 1 вчителю та 1 учню з кожної школи візьмуть участь у подіях в Австрії та Румунії.

Витрати на проїзд, проживання та участь у подіях в Австрії та Румунії будуть покриті Всесвітнім фондом природи WWF.

Мова спілкування та кореспонденції учасників ініціативи – англійська.

З 22 до 27 жовтня у Австрії пройде стартова академія, на якій вчитель та учень з кожної школи пройдуть тренінг реалізації школярами природоохоронних проектів. У фокусі ініціативи 3 теми: Дунай – Європейська лінія життя; Екологічний відбиток – споживання та глобальні ефекти; Активна громадська позиція – бути активними та мотивувати інших.

З листопада 2011 до травня 2012 року учнями у своїх школах будуть розроблені та реалізовані власні екологічні проекти. Заключна подія ініціативи та ярмарка проектів відбудуться у червні 2012 року у Румунії

У вересні 2012 року переможці проведуть тиждень у природному таборі в Румунії

Заявка та супровідний лист повинні містити опис причин, через які Ви хочете взяти участь у цьому проекті.

Документи повинні бути подані до 10 вересня 2011 року до представника WWF Румунії, Дани Караташ [email protected]

Шкільна екологічна ініціатива „Європейські школи за Живу Планету” проходила вперше у 2008-2009 навчальному році. З того часу 75 класів з різних шкіл 10 європейських країн взяли участь у проекті. Тобто, близько 2000 школярів у віці від 12 до 17 років втілили свої власні еко-проекти у життя.

Минулого року від України брали участь 3 школи з Ізмаїлу, Балти та Перечину. У 2008-2009 навчальному році перемогу у ініціативі „Європейські школи за Живу Планету” здобула українська „Школа Миру” (Київ).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.