bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг для журналістів щодо співпраці ЗМІ з органами пенітенціарної служби
08.08.2011

Швейцарсько-український проект «Підтримка пенітенціарної реформи в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації, запрошує журналістів національних та регіональних ЗМІ взяти участь у дводенному тренінгу на тему «Організація співпраці представників ЗМІ з органами та установами Державної пенітенціарної служби України», який відбудеться в Києві  14 – 15 вересня 2011 року.

Швейцарський досвід висвітлення пенітенціарної системи у ЗМІ (Презентацію проводять міжнародні експерти із Фрібургського тренінгового центру для тюремного персоналу, Швейцарія) Навчальний мас-медіа-візит до Ірпіньського виправного центру №132 До уваги журналістів всіх типів ЗМІ регіонального та національного рівня! Швейцарсько-український проект «Підтримка пенітенціарної реформи в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації, запрошує журналістів національних та регіональних ЗМІ взяти участь у дводенному тренінгу на тему «Організація співпраці представників ЗМІ з органами та установами Державної пенітенціарної служби України», який відбудеться в Києві 14 – 15 вересня 2011 року.

Основною метою такого заходу є:
  • поширити серед професійних кіл ЗМІ важливу інформацію, використання якої під час роботи журналістами при висвітленні ДКВСУ, сприятиме розвитку двосторонньої співпраці між мас-медіа та державними службовцями Пенітенціарної служби України;
  • структурувати знання представників ЗМІ щодо системи, функцій ДКВСУ;
  • допомогти зрозуміти як використовувати на практиці правила роботи засобів масової інформації на території режимних об’єктів, якими є слідчі ізолятори, виправні колонії та виховні установи.

Пропонований тренінг надасть можливість журналістам дізнатися про:

  • кримінально-виконавчу систему України: сучасний стан та проблеми реформування;
  • принципи і правила, якими повинні керуватися журналісти під час роботи в місцях позбавлення волі;
  • основні правила використання специфічної термінології при висвітленні Державної кримінально-виконавчої системи України;
  • особливості одержання інформації (порядок надсилання інформаційних запитів, надання дозволів тощо) про життя засуджених в місцях позбавлення волі.

А також, завдяки залученню до тренінгу міжнародних експертів проекту – п. Андреа Бэчтолда та п. Карла-Хейнца Фогта (професорів Фрібургського тренінгового центру для тюремного персоналу, Швейцарія), учасники матимуть можливість познайомитися із специфікою організації співпраці між органами та установами виконання покарань та ЗМІ в Швейцарській Конфедерації.

Практично закріпити навички, здобуті на тренінгу, учасники зможуть під час візиту до Ірпіньського виправного центру №132* (кримінально-виконавча установа відкритого типу). Учасникам тренінгу буде надана можливість інтерв’ювання засуджених та персоналу установи, буде проведено бліц-написання статті з подальшим її аналізом провідними експертами проекту.

Додаткову інформацію Ви можете отримати, звернувшись до Оксани Новик за телефонами: (044) 486 90 42, моб. +3 067 234 40 53, або написавши на електронну адресу [email protected]

Для журналістів з регіонів організатори покривають такі витрати:

  • дорожні витрати учасників, за наявності оригіналів квитків;
  • харчування;
  • готель.

УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ ТІЛЬКИ ЗА ПОПЕРЕДНЬОЮ РЕЄСТРАЦІЄЮ.
Кількість місць обмежена!

Як зареєструватися? Заповніть реєстраційну анкету на сайті проекту та відішліть її на електронну адресу [email protected]

Анкети приймаються до 14:00 1 вересня 2011 року!

ВАЖЛИВО: Орієнтовний час закінчення тренінгу 15 вересня 2011 року - о 18:00.

ВАЖЛИВО: Після зарахування до тренінгової групи учасникам необхідно буде надати свої паспортні дані для отримання дозволу на відвідання установи виконання покарань.

*Установа виконання покарань, до якої буде здійснено візит у другий тренінговий день, може бути зміненою.

Контакти

  • Оксани Новик
  • Швейцарсько-український проект «Підтримка пенітенціарної реформи в Україні»
  • [email protected]
  • (044) 486 90 42
  • моб. +3 067 234 40 53
  • http://penreform.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.