bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний тренінг «Міжкультурна фасилітація як метод подолання дискримінації»
04.08.2011

Молодіжні лідери запрошуються взяти участь у міжнародному тренінгу «Міжкультурна фасилітація як метод подолання дискримінації», що відбудеться 9-15 жовтня 2011 року у м.Суми.

Проект реалізує СМГО «Центр європейських ініціатив» (м. Суми, Україна) у співпраці із Фундацією «Щасливе дитинство» (м. Люблін, Польща) за підтримки Європейського молодіжного фонду Ради Європи.

Проект направлений на запобігання дискримінації та конфліктів, які можуть виникати внаслідок зіткнення представників різних культур.

Учасниками проекту стане молодь з прикордонних регіонів України (в т.ч. представники національних меншин) та представники країн-сусідів України (Польщі, Молдови, Румунії, Росії та Білорусії). Основною цільовою групою проекту є молодіжні лідери – представники організацій, які працюють з молоддю в своїх країнах.

Цілі тренінгу:

  • Підвищити обізнаність серед молоді із шести країн щодо необхідності запобігання дискримінації та упереджень, що є причинами міжкультурних конфліктів;
  • Навчити молодих лідерів із шести країн методу міжкультурної фасилітації;
  • Розвіяти стереотипи, покращити ставлення до національних меншин за допомогою ініціатив, що будуть проведені учасниками проекту у власних громадах;
  •  Встановити зв'язок та подальшу співпрацю між представниками організацій із країн-учасниць проекту.

Основним методом, який ми обрали для реалізації цього проекту є вивчення та застосування навичок міжкультурної фасилітації.

Фасилітація – це процес, який дозволяє групам ефективно співпрацювати. Особливо цей метод є ефективним при роботі з групами, які складаються з представників різних культур, володіють різним попереднім досвідом, мають різні інтереси та можливості співпраці.

Фасилітація – це одночасно процес і група навичок, що дозволяють ефективно організувати обговорення складної проблеми чи суперечливої ситуації без зайвої втрати часу та виконати заплановане у найкоротші терміни.

Оволодівши навичками фасилітації, учасники проекту матимуть змогу реалізувати ініціативи, направлені на те, щоб налагодити міжкультурний діалог у своїх громадах.

Заходи будуть основуватись на принципах неформального навчання та активної участі, включаючи інструменти розроблені Радою Європи у сфері прав людини.

У рамках тренінгової програми заплановані наступні елементи: методи фасилітації, роль фасилітатора у вирішені міжкультурного конфлікту, ефективна міжкультурна комунікація та фасилітація, безконфліктне спілкування, симуляції щодо співпраці між національними меншинами та більшістю, причини та типи міжкультурних конфліктів, перешкоди та шляхи подолання конфліктів, мова вирішення конфліктів, розробка майбутніх ініціатив.

Вимоги до учасників:

  • Вік 18-30 років;
  • Молодіжні працівники та молодіжні лідери;
  • Можливість мультиплікувати отримані знання;
  • Мотивація та ентузіазм;
  • Досвід роботи в НУО, попередні навички менеджменту та управління ініціативними групами;
  • Знання англійської мови.

Організатори покривають проживання та харчування.

Реєстраційний внесок 15 євро.

Для того, щоб взяти участь у тренінгу, будь ласка, заповніть онлайн анкету.

Останній термін для заповнення анкет: 5 вересня 2011.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.