bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінги для членів громадських рад Донеччини
19.07.2011

З липня 2011 року в рамках проекту «Сильні громадські ради - здоровий уряд» на Донеччині починається навчання членів громрад при виконавчій владі та місцевого самоврядування.

Проект реалізується ДГО «Альянс» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні у партнерстві із Комісією з питань інформаційної політики Громадської ради при Донецькій ОДА.

Основною метою навчання є підвищення прозорості та підзвітності органів влади та місцевого самоврядування через зміцнення потенціалу та ефективності громадських рад на рівні райдержадміністрацій та міст Донецької області.

До участі у проекті запрошуються голови громадських рад та постійних комісій, представники ІГС та ЗМІ, які не є членами але хотіли би створити консультативно-дорадчі структури при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування. На конкурсній основі буде відібрано 25 осіб.

З серпня 2011 по січень 2012 року буде проведено 7 тренінгів. За їх результатами найбільш активні учасники зможуть взяти участь у візитах-обмінах до інших Громадських рад із всієї України.

Заплановані тренінги будуть охоплювати основні напрямки формування, розвитку та підтримки консультативно-дорадчих органів при виконавчій владі та місцевого самоврядування Донеччини. Навчальні модулі розроблені на основі практичного досвіду та результатів роботи вже діючих громадських рад та інститутів громадянського суспільства.

Серед тем, що будуть розглянуті та опрацьовані є:

  • Правові засади взаємодії влади та громади.
  • Аналіз потреб, планування діяльності Громадської ради та розробка її політик і документації.
  • Проведення ефективного засідання/громадського слухання та голосування (в т.ч. за допомогою електронних засобів).
  • Антикорупційна експертиза нормативно-правових актів.
  • Гендерний аналіз програм та бюджетів.
  • Прийняття ефективного рішення.
  • Просування діяльності громадської ради та експертних майданчиків (PR, взаємодія з пресою, новітні мас-медіа).

Тренерами виступатимуть провідні фахівці «третього» сектору Донеччини та України, а також члени Громадської ради при Донецькій ОДА.

По закінченню навчання, учасники проекту зможуть отримати інтерактивні консультації та допомогу щодо вирішення практичних питань своєї діяльності у громадських радах на місцях.

За більш детальною інформацією щодо участі у проекті звертайтесь до Закревської Світлани, президента ДО «Альянс», члена Громадської ради при Донецькій ОДА за телефоном: 38 (050) 470-88-17 або електронною поштою [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.