bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-тренінг «Вступ до партисипації»
14.08.2024

ГО “Горизонт змін” запрошує на онлайн-тренінг “Вступ до партисипації”!

В умовах воєнного стану важливо зберегти та покращити демократичні процеси, які роками відбудовувала Україна. Один із методів, який можна застосовувати вже зараз – впроваджувати у своїх громадах та використовувати інструменти партисипації.

Партисипація (громадська участь) – це можливість для влади обговорювати із громадою складні питання, залучати громадян до розробки стратегій і місцевих програм, а мешканцям – звернути увагу влади на питання та проблеми, як їх хвилюють, та запропонувати варіанти їх вирішення. Але найкращий результат можна отримати тоді, коли всі розуміють, як працюють ці інструменти.
ГО “Горизонт змін” понад 6 років вивчає та поширює практики залучення громадян до прийняття рішень. Тож маємо значний досвід та багаж знань у цій темі і хочемо поширити позитивні практики на всю Україну.

Запрошуємо усіх, хто хоче запровадити інструменти громадської участі у своїх громадах, на наш онлайн-тренінг “Вступ до партисипації”

На тренінгу ви дізнаєтесь:

  • чому партисипація важлива для влади так само, як і для громади;
  • які існують рівні та методи залучення;
  • як використовувати партисипацію для відновлення і відбудови громад;
  • напрацюєте навички використання інструментів участі.

ДЛЯ КОГО?

Представників/ць органів місцевого самоврядування та представників/ць громадських організацій зі всієї України, які хочуть впроваджувати інструменти громадської участі у своїх громадах.

КОЛИ?

Триденний онлайн-тренінг відбудеться 9, 11 та 13 вересня, 17:00-20:00. Навчання відбуватиметься на платформі Zoom. У результаті тренінгу учасники та учасниці матимуть не лише теоретичні знання, а й зможуть скористатись допомогою експертів, щоб розробити план впровадження інструментів громадської участі у своїх громадах

ЯК ДОЛУЧИТИСЬ ДО ТРЕНІНГУ?

Усім зацікавленим взяти участь у навчанні потрібно заповнити заявку - https://forms.gle/kFHpit7m4ihnpDjS9.

Дедлайн заповнення анкети: 1 вересня 2024 року.

Відбір учасників та учасниць відбуватиметься на конкурсній основі

Найактивніші учасники та учасниці, які успішно складуть тестування та розроблять план впровадження інструментів участі, отримають сертифікат та зможуть взяти участь у форумі з партисипації, який пройде у Черкасах у жовтні 2024 року.

Не пропустіть свій шанс долучитись та отримати цінні знання та практичні навички для розвитку своїх громад!
___
Проєкт «Громадська участь в Україні: розвиваємо локальну експертизу» реалізується за грантової підтримки проєкту Рада Європи: громадська участь «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період», що впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в рамках ухваленого Плану дій для України «Стійкість, відновлення і відбудова» на 2023-2026 рр.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.