bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір учасників на навчальну програму «Українські громади на шляху до європейської інтеграції»
08.08.2024

Фонд «Освіта для демократії» (Польща) та Громадська організація «Точка доступу» (Україна) запрошують представників та представниць Запорізької, Донецької та Херсонської областей, до участі у програмі «Українські громади на шляху до європейської інтеграції».

Програма передбачає офлайн тренінг з євроінтеграції, серію трьох тематичних вебінарів, можливість взяти участь у навчальному візиті до Польщі, а також отримати фінансування на реалізацію невеликих ініціатив у своїх громадах.

Ті, хто повністю пройде навчання, отримають можливість фінансової підтримки (розміром до 1500 доларів США)для втілення ініціатив у своїх громадах з використанням отриманих знань.

До участі в програмі запрошуються команди з представників органів місцевої влади та неурядових організацій на рівні громад Запорізької, Донецької та Херсонської областей (з територій, що підконтрольні Уряду України). Подаватись потрібно командами з 4 осіб (по 2 представники влади та неурядових організацій).

Шукаємо кандидатів, які:

  • готові до співпраці на рівні влада-громадськість у своїй громаді та до спільної участі в різних компонентах програми;

  • мають бажання брати активну участь у впровадженні реформ у своїй громаді та в Україні;

  • мотивовані та готові брати відповідальність за розвиток своєї громади.

Перевага надаватиметься представникам та представницям громад:

  • з кількістю населення до 30 тисяч,

  • що постраждали внаслідок війни та потребують відновлення (у т.ч. і відновлення людського капіталу внаслідок великої міграції (кількість населення зменшилась в порівнянні з 2022 роком більш ніж на 10%),

  • що прийняли значну кількість ВПО (більш ніж 10% від загальної кількості мешканців громади);

  • деокупованих громад,

  • де мінімум двоє представників команди на момент подачі заявки проживають у громаді, від імені якої подається заявка.

Першим компонентом програми буде тренінг «Процес вступу України до ЄС: підготовка та роль громад», що  проходитиме в Івано-Франківській області з 25 до 27 вересня 2024 року. Тренінг відбудеться в інтерактивному форматі. 

Подаючи заявку на участь, команди беруть на себе зобов’язання взяти участь у всіх заходах проєкту: у всіх днях тренінгу, у вебінарах (жовтень-грудень 2024), навчальному візиті (листопад 2024), впровадженні ініціативи у своїй громаді (березень-травень 2025) та підсумковій зустрічі (червень 2025). 

Для участі в конкурсі, просимо заповнити анкету онлайн 

https://forms.gle/PDW9BaqfZyPgdGii8 

Термін подання заявок – до 1 вересня 2024 р.

Участь у заходах проєкту (проїзд, проживання та харчування) повністю покривається за рахунок організаторів. Усі учасники конкурсу будуть поінформовані про результати відбору до 11-го вересня 2024 року.

За додатковою інформацією звертайтесь до Анастасії Прокопенко:

Email:  [email protected]

Телефон +38 0957665277.

Проєкт «Українські громади на шляху до європейської інтеграції» реалізується Фондом «Освіта для демократії» та ГО «Точка доступу» за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED). 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.