bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

CAFOD та Christian Aid запрошують до участі в тренінгах у м. Дніпро
23.07.2024

Підвищення кваліфікації покращить якість та ефективність послуг, що надаються постраждалим від війни людям, водночас мінімізуючи потенційну можливість заподіяння ненавмисної шкоди та/або повторної травматизації людей з боку гуманітарних працівників. Крім того, багато співробітників і волонтерів особисто постраждали від війни, тому вони потребують психологічної та психосоціальної підтримки, щоб підтримувати власне  благополуччя та запобігати вигоранню.

Мета тренінгів: покращення знань та навичок фахівців щодо застосування особистісно-орієнтованих та травмо-інформованих підходів для підтримки вразливих та постраждалих від травм людей.

Тренінги побудовані як серія одноденних інтерактивних модулів, що проходять наживо та тривають з 9.00 до 17.00 години (з перервами на каву-паузи та обід).

 Модуль 1: Вступ до особистісно-орієнтованої підтримки.

 Ви ознайомитесь з поняттям – особистісно-орієнтованої підтримки. Сформуєте чітке уявлення, хто такий особистісно-орієнтований фахівець. Ви зможете навчитися проводити оцінку потреб, супровід бенефіціарів і моніторинг діяльності, які засновані на сильних сторонах клієнта  і використовувати їх у своїй роботі, керуючись методами об’єктивного ведення кейсів. Разом з тренерами та іншими учасниками розберете практичні приклади і сформуєте свій досвід реагування на складні випадки у веденні кейсів.  Отримаєте досвід у випадках відмови від послуг/допомоги, шляхом  перенаправлення, а також інструментів надання послуг в особистісно-орієнтованій підтримці.

 Модуль 2: Вступ до травмоінформованої практики

 Ви ознайомитесь з  поняттям травми та її вплив на індивідуумів. Навчитесь принципам першої психологічної допомоги та як мінімізувати психологічну шкоду. Сформуєте ключові аспекти надання допомоги, орієнтованої на травму допомоги дітям, підліткам і дорослим. Дізнаєтесь як  створювати безпечне і підтримуюче середовище для роботи з травмованими людьми. Тренінг включає теоретичні та практичні заняття, обговорення алгоритмів допомоги та стратегій самовідновлення.

 Модуль 3: Вторинна травма та стійкість персоналу/волонтерів

Ви  дізнаєтесь чому стійкість та благополуччя не означають, що в свої травми треба занурюватися. Ми поговоримо про те, що підтримує саме вас, і як перетворити це на інструмент благополуччя, який буде під рукою 24/7, швидко й безкоштовно. Дізнаєтесь про те, як працює нервова система в постійному стресі і що можна зробити, щоб давати їй можливість «передихнути» від нього або «знизити гучність» цього стресу. Ви отримаєте шість простих і практичних інструментів вибудовування стресостійкості і благополуччя та матимете змогу практикувати їх разом із  іншими учасницями і учасниками тренінгу. Окремий фокус буде зроблено на тому, як використовувати ці інструменти з іншими травмованими людьми — чи то вашими близькими, чи бенефіціарами, з якими працюєте.

 Модуль 4: Дотримання професійних меж

 Ви актуалізуєте такі поняття, як особисті та професійні межі, їхню важливість у контексті Вашої роботи та особистого життя. Навчитесь розпізнавати, коли межі стають нечіткими, розмитими, або їх порушено, та як на це реагувати. Розробите простий покроковий план відновлення балансу між роботою та особистим життям. Разом з тренером та іншими учасниками розберете практичні приклади щодо порушення професійних меж та зможете сформувати свій власний алгоритм дій у подібних випадках. А також, звісно, обміняєтеся з колегами досвідом роботи та запобігання професійному вигорянню.

 Кожен учасник може взяти участь, як в окремих тренінгах на власний вибір, так і відвідати усі 4 модулі. Всі тренінги проходитимуть у безпечному просторі з урахуванням безпекової ситуації.

Учасниками тренінгу можуть стати: соціальні працівники, кейс-менеджери, психологи, співробітники місцевих НУО, які безпосередньо надають послуги ВПО та людям, які опинилися в складних життєвих ситуаціях та  тим, хто постраждав від війни в Україні, особливо працівники, які раніше не отримували подібний навчальний досвід.

Кількість учасників на кожному тренінгу обмежена.  На основі поданих заявок на участь в тренінгових модулях організатори сформують групи учасників. Зверніть увагу, що реєстрація не гарантує участі. Підтвердження участі буде  надіслано окремим листом кожному відібраному учаснику.

Вартість

Тренінг є повністю безкоштовним, організатори покривають:

-        проживання осіб, які мешкають за межами міста Дніпро (за потреби);

-        харчування під час проведення тренінгів;

-        витрати на проїзд – відшкодування вартості відбувається за наявності

проїзних документів (фіскальні квитки з датами виїздів) та можливе для учасників/-ць із інших міст у межах області, де проводитимуться тренінги;

-        учасники/-ці забезпечуватимуться роздатковими навчальними матеріалами та сертифікатом про проходження тренінгу.

 Всі інші витрати, включаючи страхування, додаткове харчування (поза основними прийомами їжі) на місці проведення тренінгу та транспортні витрати до/з місця роботи без наявних проїзних документів не покриваються.

 Тренінги будуть проходити в місті Дніпро за наступними датами:

Модуль 1: Вступ до особистісно-орієнтованої підтримки.

Дата першого тренінгу: 04.09.2024

Дата другого тренінгу:18.09.2024

 Модуль 2: Вступ до травмоінформованої практики

 Дата першого тренінгу: 05.09.2024

Дата другого тренінгу: 19.09.2024

 Модуль 3: Вторинна травма та стійкість персоналу/волонтерів

Дата першого  тренінгу: 11.09.2024

Дата другого тренінгу: 25.09.2024

 Модуль 4: Дотримання професійних меж.

Дата першого  тренінгу: 12.09.2024

Дата другого тренінгу: 26.09.2024

 Як зареєструватися на курс:

 Заповнити заявку учасника:https://forms.gle/f9sm2UpdrXUxQVrm6

 Заявки приймаються до 16:00 (за київським часом) 19 серпня 2024 року.

Заповнення заявки не гарантує вашу участь, відібраним учасникам буде надісланий лист

підтвердження не пізніше 26 серпня 2024 року.

 З будь-яких питань щодо участі у тренінгах звертайтесь  на електронну адресу: [email protected]

  Юлія Костюченко, координатор проєкту

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.