bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пресзахід для регіональних журналістів/журналісток «Net-billing в дії: приклад Хмельницького»
22.07.2024

Запрошуємо регіональних журналістів/-ок завітати на інформаційну сесію “Net-billing в дії: приклад Хмельницького”, який відбудеться в змішаному форматі в Хмельницькому 8 серпня о 13:00. Тривалість заходу: 2 години та 1 година - візит на об’єкт.

Мета пресзаходу: поширити досвід Хмельницького лікувально-діагностичного центру, де на дахах трьох поліклінік встановлено сонячну електростанцію (СЕС) загальною потужністю 100 кВт, які завдяки статусу “активного споживача” одними з перших в Україні мають змогу продавати надлишки генерації СЕС в мережу. 

У межах заходу буде продемонстровано алгоритм дій для набуття статусу “активного споживача”, що може бути актуальним для понад 270 закладів охорони здоров’я в Україні, та продемонстрований економічний ефект на прикладі м. Хмельницького. Детальна програма пресзаходу буде надіслана відібраним учасникам/-цям.

Усі охочі учасники/-ці заходу зможуть відвідати лікувально-діагностичний центр зі встановленою СЕС.

Журналістам/-кам з Хмельниччини та інших регіонів України покривається проїзд (максимум 1 000 грн), забезпечується обід та кава-пауза.

Реєстрація на захід діє до 1 серпня включно за посиланням https://forms.gle/XexroQhnxYokvgYp6Про результати та візит на пресзахід ми сповістимо на електронну скриньку, яку вкажете в реєстраційній формі.

Організатори заходу: ГО “Хмельницький енергетичний кластер”

Маєте запитання? Пишіть нам [email protected]  або телефонуйте +380969450251 (Степан Кушнір)

Для довідки. За даними від Андрія Геруса, до кінця 2024 року на 270 медичних закладах буде встановлено СЕС, потужність яких складатиме від 7 до 100 кВт, що дозволить покривати від 20% до 70% потреб медичного закладу. Чверть від встановлених СЕС матимуть систему накопичення. СЕС будуть змонтовані у 190 населених пунктах, на лікарнях та амбулаторіях, які щорічно відвідують 2 млн українців. Близько 5% такої згенерованої електроенергії можна буде продавати у мережу. Загальна економія коштів для цих медичних закладів складатиме за рік 55 млн грн, а за 30 років – біля 1,5 млрд грн.

Всього такі СЕС будуть змонтовані у 190 населених пунктах, на лікарнях та амбулаторіях, які щорічно відвідують 2 млн українців. Близько чверті таких медзакладів разом із СЕС отримають установки по зберіганню енергії.

Контакти

  • 0969450251 Степан

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.