bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумок еко-проекту по Дністру
28.11.2008

Цю ініціативу за підтримки програми МАТРА КАП Посольства Королівства Нідерландів здійснював клуб мандрівників «Золоте Руно» спільно з Регіональним туристично-інформаційним центром і головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації.

 До роботи за проектом також долучилися представники Івано-Франківської обласної ради, Городенківської районної ради та Городенківської райдержадміністрації, учнівська молодь.

Починаючи з травня активісти проекту здійснили просвітницькі акції для місцевих громад, а також організували ряд екологічних акцій з очищення найбільш забруднених місць на території Дністровського каньйону (зокрема – у с. Незвисько та у с. Раковець).

Окрім практичних заходів були проведені також спільні засідання з туристичними організаціями та лідерами сільських громад району, на яких учасники розробили ряд рекомендацій до обласної програми розвитку туризму та розвитку Дністровського каньйону.

Фінальним акордом проекту стало видання буклету про Дністровський каньйон накладом 10 тисяч, встановлення зупинок для туристів поблизу сіл Репужинці та Кунисівці, а також організовані місця для відпочинку і збору сміття. Виготовлені окремі інформаційні таблиці, присвячені можливостям відпочинку та правилам поведінки у Дністровському каньйоні, які протягом туристичного сезону будуть доступні у місцях організованих стоянок туристів та початку сплавів в с. Незвисько.

«Попри те, що проект завершився, ми продовжуємо працювати з місцевими громадами задля подальшого поширення набутого цього року досвіду у інших районах, що охоплені Дністровським каньйоном, та підтримки цієї ініціативи, яку ми задали у сфері збереження унікальної природи нашого Дністра» – повідомив керівник проекту і голова клубу «Золоте Руно» Сергій Дідич.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.