bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вперше у Луцьку відбулася клубна зустріч «За філіжанкою кави та інтернетом»
25.02.2011

З ініціативи Волинського прес-клубу вперше у Луцьку представники регіональних ЗМІ спільно з веб-дизайнером обговорювали питання якості медійного інтернет-простору Волині.

Попередньому аналізу експерта підлягали веб-сторінки друкованих і електронних ЗМІ та Інтернет-видань Волині, за результатами якого і відбулося обговорення візуальної подачі/сприйняття сайтів: кольорова гама, тип верстки, поєднання шрифтів і кеглів (розмірів літер), а також подача адресних стрічок, використання новітніх методів залучення читачів (зокрема – соціальних мереж).

Прикладом якісної візуальної подачі інформації стали українські («Українська правда», «Левый берег», «Кореспондент»), та зарубіжні (СNN, BBC, CBSNews, USATODAY) новинні сайти.

Як зазначив експерт Віктор Левандовський, «ми чомусь думаємо, що добре, коли нешаблонно. Проте, коли поглянути на іноземні сайти, вони створені за певним шаблоном, і це – ознака професійності. Витримані мають бути як шрифти, так і фотознімки, і саме розташування колонок. А для цього при створенні сайтів потрібно послуговуватися напрацюваннями фахівців друкарської справи. Інакше кажучи, є певні правила. Якщо без правил, – можна, але переважно це гарантія провалу». Перша зустріч може мати у майбутньому продовження у форматі бар-кемпів, оскільки порушена тема зацікавила всі сторони зустрічі. А отже є всі підстави сподіватися, що інтернет-простір волинських медіа виходить на новий рівень розвитку.

Довідка: Віктор Левандовський – голова ГО «Асоціація розвитку Інтернет-простору», автор 245 сайтів (замовники зі США, Ізраїлю, Англії, Австралії, Нідерландів, Польщі, Швейцарії, Німеччини, Росії, Білорусі), переможець рейтингу доповідей всеукраїнських тематичних конференцій із розробки інтернет-сайтів (2 роки поспіль)

Клубна зустріч відбулася в рамках проекту Волинського прес-клубу «Міні-школа Інтернет-журналістики: чому, для чого і як», підтриманого Міжнародним фондом «Відродження»

 

Контакти

  • Богдана Стельмах
  • Волинський прес-клуб

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.