bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Державні та недержавні організації Донецька вчаться спільно допомагати дітям вулиці
18.02.2011

Не секрет, що на сьогодні чимало недоліків у системі надання допомоги вуличним дітям пов’язані з фактичною відсутністю координованих зусиль між громадськими та державними організаціями.

Саме для пошуку шляхів вирішення даної проблеми представництво міжнародної організації HealthRight International (Право на здоров’я) в Україні разом з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» провели з 7 по 11 лютого 2011 р. в м. Донецьку семінар-тренінг на тему «Побудова системи взаємодії між державними та недержавними організаціями, які надають послуги безпритульним та бездоглядним дітям».

Протягом п’яти днів пані Людмила Семенівна Волинець, співголова всеукраїнської громадської організації «Служба захисту дітей» (екс-заступник Міністра України у справах сім`ї, молоді та спорту), провела сесії для керівників і фахівців служб у справах дітей Донецької обласної державної адміністрації та Донецької міської ради, Донецьких обласних та міських центрів соціальних служб для сімї, дітей та молоді, а також благодійного фонду «Карітас Донецьк», громадської організації «Альтернативний молодіжний центр».

Як наголошують самі учасники семінару-тренінгу, найголовнішим досягненням проведеного заходу була можливість керівників і фахівців державних і недержавних установ здобути більш чіткого уявлення про роботу своїх колег, знайти нові можливості для співпраці в інтересах дітей та сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Так, керівник Служби у справах дітей Донецької обласної держадміністрації Сагайдак В.В. розповіла: «Семінар-тренінг за участю служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, благодійних організацій довів, що при однакових цілях шляхи вирішення проблем і методи роботи відрізняються. Тільки об’єднання зусиль всіх структур дозволить надавати якісну допомогу кризовим сім’ям і попереджати «вихід» дітей із таких сімей на вулицю».

«Практична цінність тренінгу, – зазначила директор Донецького міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Вербовська О.В.полягає в тому, що ми обговорювали конкретні ситуації і складали план дій державних установ та громадських організацій з вирішення проблем сім’ї з метою надання допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Ця зустріч ще раз підтвердила моє переконання в тому, що тільки завдяки спільним діям служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій та благодійних фондів буде досягнута мета: зменшення кількості безпритульних дітей у м. Донецьку, виявлення на ранній стадії сімей, які з тих чи інших причин не можуть виконувати виховні функції, та забезпечення захисту прав дітей, які виховуються у таких сім’ях».

Особливе зацікавлення викликали питання застосування в Донецьку передових методів роботи задля подолання безпритульності та бездоглядності в цьому регіоні.

Були розглянуті приклади позитивного досвіду роботи центрів матері і дитини в Україні, а також впровадження роботи центрів соціально-психологічної реабілітації та соціальних квартир на основі відпрацьованих методик міжнародної організації HealthRight International (Право на здоров’я).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.