bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

SAP підтримує ініціативу Meet and Code для розвитку IT-навичок у дітей та молоді
09.11.2023

Meet and Code — ініціатива, спрямована на просування цифрової грамотності серед молоді. Вона об’єднує партнерів, навчальні заклади та місцеві спільноти для організації безкоштовних заходів із навчання програмування, технологічної грамотності та STEM-освіти. Глобально компанія SAP підтримує ініціативу з 2017 року, в Україні – з 2018. Цьогоріч надійшло 158 заявок та відібрано 71 подію. Реалізацією програми в Україні займається Ресурсний центр ГУРТ.

Воркшоп з виготовлення охоронної сигналізації на платформі Ардуїно від ГО Перспектива, м. Олександрія, Кіровоградська обл.

 

«Meet and Code 2023 завершений, і ми маємо вже перші результати, якими можна пишатись. По-перше, це кількість залученої молоді, а саме 3730 учасників, серед яких майже половина (49%) — це дівчата. Таку велику чисельність вдалось охопити завдяки тому, що частина подій проходила онлайн або в гібридному форматі (онлайн – 15, гібридні – 15). По-друге, за воєнних умов, в яких ми, українці, вимушені зараз проживати, наші невтомні організації громадянського суспільства (ОГС) змогли організувати більшість заходів офлайн (41 подія), звичайно ж, із дотриманням правил безпеки і наявності укриттів на час повітряної тривоги. Цей формат занять є особливо важливим для розвитку навичок роботи у команді та спільного вирішення проблем», — прокоментувала Алла Журавель, заступниця директора Ресурсного центру ГУРТ.

Події, організовані в рамках Meet and Code, допомагають дітям та молоді освоювати цифрові навички, створюючи сприятливе середовище для їхнього особистісного та професійного росту. Ініціатива покликана сприяти інтеграції молоді в сучасне суспільство та підготувати нове покоління фахівців у галузі технологій. SAP вірить у важливість розвитку IT-навичок, оскільки це не лише розширює можливості молоді, але й сприяє цифровому розвитку суспільства.

Практичне заняття з пілотування квадрокоптерів компанії DJI від ГО АРТ ГРУПА АРГО, м. Полтава

 

«Наша підтримка ініціативи Meet and Code відображає нашу зобов’язаність розвитку IT-освіти та грамотності серед молоді. Ми впевнені, що доступ до цифрових навичок є важливою передумовою для успішної майбутньої кар’єри. За допомогою цієї ініціативи ми сприяємо створенню можливостей для молоді розвивати свій потенціал у світі технологій», – наголосила Ганна Мікулицька, керівна директорка SAP Ukraine.

Цьогоріч характерним було різноманіття запропонованих тем для подій Meet and Code. Від класичних і завжди актуальних — робототехніка, штучний інтелект, кібербезпека, — до проєктування робіт на лазерному верстаті, розробки систем охорони, технологічної реконструкції міста, управління та програмування квадрокоптерів і дронів, а також мінної безпеки.

«ГУРТ отримує теплі слова подяки від організаторів подій, а це і громадські організації та фонди, і навчальні заклади та окремі викладачі-лідери, за реалізацію ініціативи Meet and Code в Україні та фінансову підтримку нових можливостей для дітей і молоді. Тож у свою чергу хочемо переадресувати щиру вдячність фінансовим партнерам ініціативи: компанії SAP та освітній програмі Amazon Future Engineer за вклад у розвиток цифрових навичок юних українців», — додала Алла Журавель.

Воркшоп «Створи робота розміновувача!» від ЛОГО Спілка багатодітних сімей Львівщини «Щаслива родина», м. Львів

 

Відгуки учасників заходу: «Я мрію про створення роботів, які замінять рятувальників і збережуть життя не тільки постраждалим, але й людям, які гинуть надаючи допомогу іншим», — Макар Найбич, 12 років, учасник STEM-курсу VEX RoboWeek; технологічна реконструкція міста від ГО Асоціація Ноосфера.

«Я вперше була на подібному навчанні, і дуже рада, що в мене все вийшло. Я зрозуміла як можна зібрати робота: мені вдалося зібрати та запустити свого робота самій! Все це мені дуже сподобалось і хочеться далі приймати участь у таких подіях! Дякую!», — Анна Панасюк, учениця 6 класу, учасниця події Arduino Robotics: створення повсякденних роботів від ГО Чернігів Європейський.

 

З 2017 року за підтримки SAP у 35 країнах відбулося понад 8 000 заходів Meet and Code, які охопили понад 250 000 молодих людей. SAP планує подальший розвиток ініціатив, спрямованих на підтримку освіти та розвитку дітей і молоді.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.