bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підпишись під Меморандумом про допомогу дітям, хворим на рак
03.02.2011

Відкрите звернення Міжнародного благодійного фонду «Набат» про допомогу дітям, хворим на рак.

Міжнародний благодійний фонд “НАБАТ” – громадська організація, яка протягом десяти років здійснює програми допомоги, спрямовані на допомогу дітям, хворим на рак (інформаційний лист про напрямки діяльності МБФ ”Набат” додається). Щорічно в Україні діагностується понад 1500 випадків нововиявлених злоякісних утворень у дітей.

Українські спеціалісти, дитячі онкологи та гематологи, попри всі труднощі, досягли значних результатів – майже 75% видужувань після лейкемії та інших видів раку. Але процес лікування дуже важкий, виснажливий, на межі можливостей дитячого організму – декілька операцій, понад десяток циклів хіміотерапії. Лікування у стаціонарі триває від декількох місяців до півтора року та коштує десятки та сотні тисяч гривень.

На жаль, на теперішній час в Україні Уряд не може гарантувати ефективне безкоштовне лікування дитині, хворій на рак. Відсутність достатнього фінансування Державної програми з дитячої онкології призводить до того, що всі шалені витрати на діагностику та лікування дитини покладено на плечі батьків. За даними лікарів, з 2009 року припинилося фінансування в межах програми на закупівлю реактивів для діагностичних лабораторій та медичного обладнання і устаткування для дитячої онкології. А сама Державна програма з дитячої онкології закінчилася у 2010 році.

До прийняття нової державної програми хворі діти та їх батьки залишаються заручниками ситуації, яку не в змозі вирішити держава з її інертними та бюрократичними механізмами.

Ми усвідомлюємо, що сьогодні одна громадська організація не в змозі вирішити всі проблеми дитячої онкології. Єдина надія зміни ситуації на краще - це пробудження громадської свідомості, починаючи з кожної людини, незалежно від її соціального положення до формування мережі громадських інституцій.

З нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, хворих на рак ( 15 лютого 2011 року) МБФ «Набат» ініційовано проведення акції громадської солідарності, спрямованої на допомогу дітям, хворим на рак.

Планується проведення низки літературних презентацій, творчих вечорів, концертів, виставок сучасного мистецтва, аукціонів на благодійній основі. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю реактивів та обладнання для діагностичної лабораторії Національного інституту раку НАМН України.

МБФ «Набат» звертається до всіх небайдужих людей, навчальних закладів, національних та міжнародних організацій, представників соціально відповідального бізнесу та мас-медіа приєднатися до Меморандуму про співпрацю щодо подолання раку, що стане гарантією дієвої допомоги дітям, хворим на рак.

Церемонія підписання Меморандуму відбудеться 15 лютого 2011 року о 17.00 у конференц-залі (ауд.204) Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська 60).

Право на життя – повинна мати кожна дитина!

Координатор проекту Президент МБФ”Набат” Олена Мотузенко
За додатковою інформацією звертатися за тел. 0683223415, [email protected]

 

Меморандум про співпрацю щодо подолання раку
м. Київ 4 лютого 2010 року

Ми, уповноважені представники Національного інституту раку, Національного олімпійського комітету України, ЗМІ, державних, громадських та благочинних організацій, асоціацій пацієнтів, духовенства, спортсмени та діячі культури, визнаючи рак однією з найважливіших медико-біологічних та соціально-економічних проблем охорони здоров’я України, що вимагає об’єднання значних зусиль, спрямованих на удосконалення механізмів запобігання, профілактики, скринінгу, раннього виявлення захворювання, впровадження нових лікувальних технологій, надання фізичної і психологічної підтримки пацієнтам та підвищення якості їх життя, усвідомлюючи необхідність інформаційно-просвітницької роботи щодо запобігання, профілактики раку в Україні та формування здорового способу життя, вирішили об’єднати зусилля для збереження здоров’я нації, заявляємо про намір об’єднати зусилля з метою налагодження всебічної дієвої продуктивної співпраці задля:

  • подолання стереотипу про рак як невиліковну хворобу;
  • організації тематичних освітніх і пізнавальних програм, соціальної реклами за участі провідних фахівців-онкологів на радіо, телебаченні, у періодичних виданнях та Інтернеті;
  • організації акцій, концертів, інших культурно-освітніх заходів з метою привертання уваги суспільства до проблеми раку із залученням авторитетних представників охорони здоров’я, молоді та спорту, культури та освіти, що впливають на формування громадської думки;
  • популяризації здорового способу життя, раціонального харчування, заняття спортом та фізичною культурою;
  • моніторингу розповсюдженості канцерогенних речовин у навколишньому середовищі та рівня екологічного та технічного забруднення; - висвітлення шкоди від тютюнопаління, нераціонального харчування, алкоголізму, малорухливого способу життя, надмірної ваги (ожиріння), інших факторів ризику раку з інформацією про соціальні організації і програми, що надають допомогу особам, які прагнуть кинути палити, надмірно вживати алкоголь, позбутись надмірної ваги;
  • контролю за дотриманням законодавства щодо боротьби з тютюнопалінням;
  • підвищення рівня онкологічної настороги лікарів первинної ланки та самих громадян;
  • інформування громадян щодо ранніх симптомів та ознак, що можуть вказувати на онкологічне захворювання, та надання інформації про те, куди звертатися за допомогою для раннього виявлення та лікування раку, що водночас є передумовою успішного одужання;
  • популяризації систематичних онкопрофоглядів серед населення;
  • заохочення населення до регулярного скринінгу, зокрема: раку шийки матки, раку молочної залози, раку товстої кишки, раку простати, раку та меланоми шкіри;
  • організації інформаційно-освітніх програм про шкоду надмірного сонячного опромінення, УФ-опромінення при відвідуванні соляріїв, що є фактором ризику раку шкіри;
  • освітньої роботи з населенням щодо потенційного ризику раку шлунка при інфікуванні H.Pylori, раку шийки матки при інфікуванні вірусом папіломи людини, раку печінки при гепатитах B та С;
  • інформування про сучасні досягнення в онкології й повноцінне та якісне життя пацієнтів після проведення належного лікування раку та реабілітації.

Цей Меморандум діє з моменту підписання. Суб’єкти, які підписали цей Меморандум, будуть докладати всіх зусиль для реалізації зазначених вище положень.

Цей меморандум відкритий для підписання
Національний інститут раку
Директор Ігор Щепотін

Контакти

Коментарі

Сергій Костюк   4909 днів тому   #  

Тобто Ви запрошуєте небайдужих людей, щоб вони підписали даний Меморандум чи вони можуть бути просто присутніми на даноиу заході??

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.