bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Без надмірних амбіцій, але з великими надіями
31.01.2011

29 січня 2011 року в Києві відбулася конференція Національної платформи Форуму Громадянського Суспільства Східного Партнерства.

У заході взяли участь представники провідних інститутів громадянського суспільства України, політики, експерти, які зацікавлені у подальшій інтеграції українського громадянського суспільства у єврепейські структури, більш ефективному використанні інструментів політики Східного партнерства.

ГУРТ пропонує відеофрагменти з відкриття конференції та пленарного засідання.

Ігор Когут, Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, Національний координатор по Україні Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства:

Борис Тарасюк, Голова Комітету з питань європейської інтеграції Верховної Ради України:

Теван Погосян, Координатор Робочої групи "Контакти між людьми" Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства:

Учасники прийняли Меморандум про створення Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Коротенький фотозфіт можна переглянути тут:

Текст проекту Меморандуму

Меморандум про створення Української національної платформи
Форуму громадянського суспільства Східного партнерства

Ми, представники організацій громадянського суспільства України, що зібралися в Києві 29 січня 2011 року, постановили утворити Національну платформу Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Ми вирішили, що діяльність національної платформи ґрунтуватиметься на принципах партнерської співпраці, взаємної підтримки, обміну інформацією та комунікації. Об’єднуючим началом для функціонування національної платформи є наше прагнення сприяти європейській інтеграції України, європеїзації функціонування інститутів держави та суспільства, модернізації країни.

Ми прагнемо сприяти розвиткові українського суспільства на основі поширення демократичних цінностей, поваги до прав людини, верховенства права, громадської участі, залучення України до загальноєвропейських політичних, економічних, культурних та інформаційних процесів.

Ми вважаємо політику Східного партнерства додатковою можливістю для України розвивати двосторонню, багатосторонню та регіональну співпрацю з Європейським Союзом та окремими державами членами ЄС, країнами — партнерами по регіону. Переконані, що в рамках цієї політики громадянське суспільство України може реалізувати свій потенціал впливу на процеси національних реформ, політику відносин України з ЄС, посилення рівня співпраці в регіоні Східного партнерства.

Національна платформа має на меті активне інформування громадян України, представників громадянського суспільства, політиків, державних службовців та підприємців про програму Східного партнерства та про моніторинг і експертизу ключових політик в розрізі модернізаційного потенціалу реформ, пов’язаних з процесами європейської інтеграції. Нашою ціллю є посилення інституційної спроможність громадських організацій впливати на порядок денний реформ та міжнародної політики України.

Ми виступаємо за:

  • посилення співпраці України з усіма важливими європейськими інституціями
  • необхідність інституційного посилення та розширення повноважень органу центральної влади відповідального за питання Європейської інтеграції
  • визначення і реалізацію Європейської інтеграції як засадничого і пріоритетного напрямку державної політики.

Ми закликаємо Президента, Уряд та Верховну Раду України зробити все необхідне для виконання усіх зобов’язань взятих Україною перед Радою Європи з метою якнайшвидшого зняття моніторингу і більш ефективного використання потенціалу нашого членства у цій організації для розбудови вільного і толерантного європейського суспільства та правової демократичної держави.

Ми також закликаємо Президента, Уряд та Верховну Раду України пришвидшити виконання усіх зобов’язань взятих Україною перед ЄС в рамках Порядку денного асоціації та Плану дій з лібералізації візового режиму.

Київ, 29 січня 2011 року 

До 15:00, сьогодні, 31 січня 2011 року приймаються побажання, пропозиції та зауваження на адресу: [email protected]

Контактна особа: Андрій Когут, тел. +80636179705.

Конференція відбулася за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження".

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.