bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У 2011 році держзамовлення у ВНЗ скоротиться на 42 відсотки
11.01.2011

Обсяг державного замовлення на підготовку та випуск фахівців з вищою освітою у 2011 році буде зменшено пропорційно зменшенню кількості випускників шкіл

Про це йдеться у листі Міністерства освіти до керівників вищих навчальних закладів України.

Як зазначається у листі, у 2011 році чисельність випускників старшої школи скоротиться порівняно з 2010 роком на 142,6 тис. осіб (з 338,4 тис. до 195,8 тис.).

У зв’язку з цим, Міністерство освіти рекомендує вищим навчальним закладам, при формуванні пропозицій щодо обсягів прийому за державним замовленням на 2011 рік за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, передбачити зменшення обсягу держзамовлення у порівнянні з 2010 роком на 42 відсотки.

Крім цього, у листі зазначається, що розміщення державного замовлення за спеціальностями буде здійснюватися з урахуванням регіонального підходу та профільності вищого навчального закладу.

Зокрема, пропозиції щодо обсягу державного замовлення на напрям "Право" розглядатиметься для юридичних академій та класичних університетів, на напрям "Економіка підприємства" – для економічних, класичних та технічних університетів, "Фінанси і кредит" – для економічних та класичних університетів, на напрям "Облік і аудит" – для економічних, класичних та технічних університетів.

Також, Міносвіти не розглядатиме пропозиції щодо прийому за держзамовленням на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації. 

Джерело: osvita.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.