bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фальсифікації зірвали визначення молодіжного лідера Черкащини 2010
28.12.2010

28 грудня 2010 року у приміщенні Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру експертна комісія визнала недійсним голосування за молодіжного лідера Черкащини-2010, що тривало протягом останніх півроку і кожен бажаючий мав змогу он-лайн дати оцінку громадській чи професійній діяльності одного або ж кількох з конкурсантів. Такому вироку передували численні фальсифікації, свідками яких міг стати будь-який відвідувач сайту mrc.ck.ua, – рейтинг кандидатів зменшувався або зростав вельми динамічно і доволі суттєво.

Організатори конкурсу запевняють, що виходячи із своїх можливостей, максимально захистили його. Однак будь-яке он-лайн голосування не має права гарантувати сто-процентний захист і завжди залишаються можливості фальсифікації. Виходячи з цього сервер автоматично фіксував ввесь хід голосування і більшість «нечесностей» дуже чітко видно.

Нажаль мало місце голосування, коли за короткий проміжок часу з інтервалом у 1 хв. віддано півтисячі голосів максимальним балом. У підтримку іншого кандидата працювали ще більші специ через проксі-сервер, скриваючи справжній ІР вдалося сфабрикувати ще значніший %, але вже досить професійно, цікавим принципом, накручуючи собі бали, а основним опонентам ставлячи одиниці. Ліквідувати їх оперативно і самостійно організатори не мали права, оскільки хотіли, щоб все було прозоро і тому свої підозри озвучили експертній раді. Під час її засідання Микола Макуха з ГМ «ОПОРА», аналізуючи базу даних, довів, що мали місце й інші фабрикації. Так фанати голосування, особливо в останні дні, влаштували справжній бій: 530 максимальних балів з однієї IP адреси за день за одного з кандидатів (хоча за офіційними даним Яндекса на сайті в цей день було лише 42 відвідувачі). В інший день 539 голосів об’єднаних однією модифікацією браузера зі схожими балами при ста одному візитеру сайту. Комісії стали відомі й багато інших фактів підозрілих балів. За таких умов виявити, які ж із понад семи тисячі балів були сфабриковані, стало неможливо.

Саме тому експертна рада все ж вирішила відзначити конкурсантів дипломами за участь в он-лайн конкурсі молодіжного лідера Черкащини-2010. А саме визначення переможців провести «по старинці» – за експертними оцінками. Тому вже в перших числах січня конкурсанти та неурядові організації отримають електронні запрошення взяти участь у розробці основних положень конкурсу. До його розробки та участі у експертній раді Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр запрошує всіх активних учасників молодіжного громадського життя – слідкуйте за анонсами на mrc.ck.ua.

Контакти

  • Cергій Слинько
  • Черкаський обласний молордіжний ресурсний центр
  • [email protected]
  • (0472) 36-00-59
  • 0938633688
  • http://mrc.ck.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.