bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадськість Рівного сприятиме поліпшення стану ЖКГ у місті
21.12.2010

Альтернативну програму вирішення проблем мешканців багатоквартирних будинків Рівного, що обслуговуються ЖЕКами, буде створено на основі пропозицій громадськості міста.

Її планується розробити в результаті реалізації проекту «Шляхи покращення стану ЖКГ. Пропозиції громадськості». Проектом передбачається дослідити сучасні масштаби проблематики в цій частині житлово-комунальної сфери в Рівному, проаналізувати діючу в місті систему планування вирішення виявлених проблем та ефективність виконання планів з їх усунення. Також, планується вивчити і проаналізувати позицію усіх заінтересованих сторін щодо цих проблем та можливих альтернативних варіантів їх розв’язання.

За результатами аналізу існуючої ситуації, із залученням представників усіх зацікавлених сторін, заплановано розробити проект рішення, який передбачатиме запропоновані громадськістю альтернативні шляхи вирішення проблеми некомфортності умов проживання людей у будинках, обслуговуваних ЖЕКами.

«Не секрет, що на сьогодні однією з найактуальніших проблем рівнян залишається ситуація з комфортністю проживання в багатоквартирних будинках, утримання яких здійснюють ЖЕКи, – говорить керівник проекту Микола Глотов. – Впродовж останніх років на всеукраїнському рівні робиться чимало кроків задля поліпшення такої ситуації. Зокрема, прийнята Загальнодержавна програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки. Одним з її заходів, який має виконуватися в період з 2009 по 2011 рік включно, є розроблення та впровадження місцевих програм залучення громадськості до формування житлової політики та реформування ЖКГ. На практиці в Рівному така Програма реалізується не в повній мірі. Тому цей проект передбачає перш за все активне залучення громадськості до вивчення й аналізу існуючої ситуації та впроваджуваної нині політики, а також вироблення і пропонування місцевій владі альтернативних підходів до вирішення проблем у цій частині житлово-комунальної сфери міста. Сподіваємось, що завдяки цьому будуть створені комфортні умови для проживання людей у багатоквартирних житлових будинках Рівного, які обслуговуються ЖЕКами».

Проект «Шляхи покращення стану ЖКГ. Пропозиції громадськості» реалізовується Рівненською обласною громадською організацією «Комітет виборців України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.