bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про соціальне замовлення в Одесі
08.12.2010

Одеський суспільний інститут соціальних технологій вивчає та узагальнює досвід Одеси та інших міст України у сфері використання механізму соціального замовлення за період, починаючи з 2000 року. Ця діяльність здійснюється в межах проекту «Соціальне замовлення – ефективний інструмент взаємодії влади і громади», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Соціальне замовлення є одним з найбільш ефективних інструментів вирішення соціальних проблем та розвитку громадського сектору на основі тісної співпраці влади і громади. Його суть полягає у залученні органами місцевого самоврядування громадських, благодійних організацій та органів самоорганізації населення до безпосереднього вирішення пріоритетних проблем територіальних громад на конкурсній основі через реалізацію ними соціальних проектів.

У 2000 році, вперше в Україні Одеським суспільним інститутом соціальних технологій за участю інших громадських організацій та сприяння постійної комісії міської ради було розроблено, а Одеською міською радою прийнято Положення про соціальне замовлення в місті Одесі, яке дало поштовх для впровадження цієї технології в інших регіонах України. За минулі роки механізм соціального замовлення або схожі механізми були впроваджені у більш ніж 20 містах.

Директор Одеського суспільного інституту соціальних технологій Андрій Крупник вважає, що увесь досвід використання механізму соціального замовлення в Україні не тільки показав його безумовні переваги, але й зустрівся із чималими труднощами у процесі впровадження. Виявити причини цих труднощів, а також узагальнити і систематизувати досвід їхнього подолання допоможе в ході виконання проекту моніторинг нормативного регулювання та практики використання соціального замовлення в різних регіонах України протягом 2000-2010 років.

На основі результатів моніторингу, який здійснюється під методичним керівництвом заступника директора Одеського суспільного інституту соціальних технологій з наукової роботи Володимира Брудного, планується розробити і поширити Типове положення про соціальне замовлення, яке забезпечить найбільш ефективне його використання у роботі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. А вже у березні 2011 року в Одесі пройде друга Всеукраїнська конференція «Соціальне замовлення в Україні: досвід 10 років впровадження» за участю представників з щонайменше 20 регіонів України, які обговорять шляхи покращення нормативного забезпечення та подальшого впровадження цієї провідної соціальної технології.

Підсумкові результати усього проекту будуть оприлюднені у вигляді окремої брошури.

За додатковою інформацією можна звертатися за тел.: (048) 738-68-30, або за e-mail: [email protected].

Контакти

  • Кіщенко В’ячеслав
  • Одеський суспільний інститут соціальних технологій
  • [email protected]
  • (048) 738-68-30

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.