bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині розпочато реалізацію проекту «Активні громади – безпечні міста»
06.12.2010

4 грудня 2010 року, в Луганську відбулася ознайомча зустріч із проектом «Активні громади – безпечні міста» Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Цей захід Центр провів для представників ОСН та ініціативних груп міста, що відстоюють своє право на безпечне життєве середовище. «Цим проектом ми хочемо допомогти луганчанам захисти своє право жити в зручному та безпечному місті», - коментує початок реалізації проекту його керівник, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив, Володимир Щербаченко. «Наше перше завдання – допомогти мешканцям Луганська забезпечити свої права при ухваленні нового Генерального плану міста. У міській раді дуже поспішають із ухваленням цього документу. Але поспіх важливий, коли ловлять блох, при ухваленні цього важливого документу потрібні зваженість і час для того аби врахувати всі пропозиції», - продовжує громадський діяч.

Презентований проект надаватиме безкоштовну правову допомогу членам ОСН, ОСББ та борцям із незаконною забудовою, проводитиме навчальні заходи та допомагатиме громадським активістам у їх співпраці із ЗМІ. Окрім ознайомлення із проектом на зустрічі була обговорена стратегія подальшої боротьби громадських активістів із незаконними забудовами в місті.

Учасники заходу запланували провести зустріч із фракціями Партії регіонів та КПУ у міській раді аби донести до депутатів всю гостроту проблеми. Борці із незаконними забудовами також вирішили увійти до погоджувальної комісії по урахуванню спірних питань з розвитку територій, яка має бути сформована для узгодження суперечностей при прийнятті Генерального плану міста згідно п. 5 ч. 1 ст. 30-3 Закону України «Про планування і забудову територій».

Дана діяльність здійснюється в рамках проекту «Розвиток громадянського суспільства», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні спільно з місцевими та міжнародними партнерами та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012рр.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.