bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

День Свободи на Майдані (наживо)
22.11.2010

Сьогодні, 22 листопада, тисячі громадян України вийшли висловити свою незгоду з новим Податковим кодексом. Майдан Незалежності наживо.

Вимоги делегацій громадських організацій малого та середнього бізнесу Президенту України

  1. Ухвалити Закон, згідно з яким структуру споживчого кошика і величину прожиткового мінімуму повинні визначати не органи влади, а Національна Рада соціального партнерства на основі паритетного рішення повноважних представників профспілок, працедавців і органів влади. Прожитковий мінімум не повинен обкладатися податком.
  2. Мінімальний розмір пенсії встановити не нижчий за прожитковий мінімум. Всі пенсії всім категоріям громадян нараховуються по єдиному принципу і по єдиній методиці. Розмір максимальної (персональної, за особливі заслуги) пенсії не може перевершувати більш, ніж в чотири рази за мінімальний розмір. Пенсійні виплати по солідарній системі виплачуються будь-якій категорії працездатних громадян починаючи з досягнення віку не менше 55 років. Пенсіонери-підприємці та інваліди не повинні робити відрахування зі свого доходу до пенсійного фонду.
  3. Зменшити (за рахунок пенсійної реформи, виключення недоцільних для працедавців і найманих робітників непрямих статей витрат і витрат на адміністрування) ставку єдиного соціального збору з фонду оплати праці починаючи з 01.01.2011 року до 18%. Відмінити корупційний ПДВ, замінивши його на податок у розмірі 3% із продаж.
  4. Прийняти спеціальний розділ Податкового Кодексу, яким передбачити спрощену систему обліку доходів і звітності для самозайнятих приватних підприємців у сфері торгівлі, виробництва, послуг і сільського господарства із сплатою єдиного камерально-розрахункового податку, виходячи з 3% заявленого в декларації обігу, що не перевищує 500 тисяч гривень в рік. Разом з цим унеможливити користуватися цими пільгами для мінімізації податків крупного бізнесу і фіктивної підприємницької діяльності.
  5. Прийняти поправку до Конституції України: сумарна величина податків та зборів не може перевищувати 30% створюваної додаткової вартості в ціні товарів та послуг.
  6. Негайно виконати свої міжнародні зобов’язання та передати функції по саморегулюванню галузей економіки України соморегулюючим галузевим громадським організаціям підприємців.
  7. Відправити у відставку Уряд, який підготував непрофесійний та антинародний проект Податкового кодексу, який не лише не вирішує питання підвищення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника, а навпаки – приведе до зростання цін, безробіття та знищення малого бізнесу.
  8. Негайно припинити всі репресії до організаторів та учасників акцій протесту підприємців за свої порушені права.

Джерело

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.