bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Харкові відкрито центр з проведення стратегічних досліджень та підготовки молодих аналітиків
19.11.2010

Восени 2009 року група ініціативних студентів Міжнародного Слов’янського університету (м.Харків) об’єдналися в студентський дебатний клуб. На відкриті засідання клубу запрошувалися викладачі й співробітники університету, де обговорювались актуальні проблеми в економіці, політиці та соціальній сфері.

У ході регулярних зустрічей учасники клубу прийшли до розуміння необхідності вміти аналізувати й структурувати інформацію, вміти формулювати висновки та на їх основі виробляти рекомендації для вирішення тієї чи іншої проблеми.

Так ініціативна група студентів за підтримкою викладачів змогла обґрунтувати ідею відкриття в університеті аналітичного центру, який був створений наказом ректора. З цього моменту стали проводитись регулярні зустрічі, де викладачі ВУЗу проводили заняття, присвячені способам обробки інформації, теоретичним основам інформаційної діяльності, формам подання аналітичних даних.

Наступним етапом у розвитку аналітичного центра, який одержав назву Центр аналізу ринку й стратегічних досліджень (ЦАРСД) стало налагодження співробітництва з Національним Інститутом Стратегічних Досліджень (НІСД). Співробітники інституту ділилися зі студентами досвідом щодо аналізу доступних джерел інформації, на постійній основі було організовано проведення навчальних семінарів і тренінгів.

Отримані учасниками центру знання стали використовуватись в навчальній діяльності - при написанні рефератів, курсових, випускних робіт і дипломних проектів. Викладачі університету наразі високо оцінюють вміння студентів працювати з доступними джерелами інформації, відзначають цінність робіт, які мають практичне значення та містять рекомендації до вирішення прикладних завдань.

На думку експертів НІСД - кількісно і якісно виріс рівень робіт, участь у роботі ЦАРСД стало популярним та цікавим заняттям серед студентів. У такий спосіб були створені всі передумови для переходу діяльності ЦАРСД на новий рівень, на якому учасники центру змогли б одержати більше можливостей у самореалізації.

На сьогодні основними завданнями ЦАРСД є:

  • підвищення рівня підготовки студентів ВУЗу;
  • регулярне проведення співробітниками центру досліджень в сфері актуальних політичних і економічних проблем, їх публікація;
  • встановлення зв’язків і налагодження співробітництва з навчальними закладами, аналітичними центрами, і науково-дослідними інститутами;
  • організація й проведення конференцій, відкритих семінарів, круглих столів;
  • створення відкритої дискусійної площадки, яка поєднує експертів-аналітиків регіону.

В зв’язку з розширенням діяльності, центр зацікавлений у співробітництві з діючими аналітичними центрами України, та запрошує усіх бажаючих до спілкування та реалізації спільних проектів.

Контакти

  • Євген Занімонський
  • Центр аналізу ринку й стратегічних досліджень (ЦАРСД)
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.