bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна кампанія з пропаганди волонтерського руху
04.09.2008

Мета спільної програми «Міжнародна кампанія з пропаганди волонтерського руху» ВООН в Україні і Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтернатива-В» – популяризація волонтерства та залучення молоді до більш активної участі в житті суспільства, адже саме завдяки спільній роботі всіх членів громади можна вирішити проблеми, які існують сьогодні в Україні.

Протягом двох тижнів іноземні волонтери зустрічались з українською молоддю і розповідали їм про найкращі приклади волонтерства, які вже давно та успішно працюють в їх країнах.

“Було надзвичайно цікаво дізнатись, що в деяких західних країнах доброчинна робота є обов’язковою. Наприклад, в США та Нідерландах треба відпрацювати певну кількість годин волонтерської роботи для того, щоб отримати університетський диплом. Думаю, в нашій країні волонтерство не дуже поширене через негативні асоціації з добровільною діяльністю за радянського минулого. Але часи змінюються. Думаю, нам також треба змінювати своє ставлення та використовувати найкращі приклади волонтерства задля покращення життя в Україні”, - каже Лариса Кухаревич, 19-річна студентка з села Удрицьк.

“В мене склалося таке враження, що в кожному селі існує різне розуміння цілей волонтерства. Одні з найкращих ідей були запропоновані молоддю саме в тих селах, де працює сильний лідер. Якщо люди бачать добрі дії мера свого села, вони значно більше підготовлені до волонтерської діяльності. Інший вагомий аспект – вік учасників. Найбільш доцільно популяризувати волонтерство серед дітей віком від 9 до 12 років. Вони виявляються більш чутливими і сприйнятливими до нових ідей, вони із задоволенням долучаються, передусім в тих випадках, коли волонтерську роботу запропоновано в форматі гри. Більш дорослі діти і підлітки, особливо ті, що живуть в бідних регіонах, радше думають про переїзд в більші міста, аніж про те, як покращити умови життя в своїх селах ”, - каже Маріо Біанко – волонтер з Італії.

“Однією з основних цілей нашої організації є сприяння виробленню активної громадянської позиції української молоді, оскільки ми переконані, що це є однією з базових передумов зміцнення громадянського суспільства та демократичних перетворень в Україні. Ця кампанія стала дієвим інструментом підвищення соціальної активності молоді і матиме результати у вигляді конкретних проектів та заходів у місцевих громадах після завершення кампанії”, - зазначила один з організаторів Оксана Юрик, міжнародний секретар Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва “Альтернатива-В”.

“Минулорічна кампанія мала дуже позитивні відголоски, отож ми вирішили повторити табір і в цьому році. Я певна, що українська молодь, яку ми відвідали під час кампанії, завдяки гостям з-за кордону змогла побачити волонтерство під іншим кутом зору.  Ми сподіваємось, що зустріч з міжнародними волонтерами надихнула українську громаду взятися за покращення свого життя”, -  коментує один з організаторів Анна Бєлоусова, представник програми Волонтери ООН в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.