bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Формування позитивного Я-образу безробітних жінок у Кременчуці
04.11.2010

У Кременчуцькому міському центрі зайнятості продовжується робота з активної підтримки безробітних, яку проводять психологи Кременчуцького центру IDEA, що діє на базі Центру професійного розвитку персоналу “Баланс” Жуматій Тетяна та Ромашко Олена. Так, 2 листопада 2010 року в Кременчуцькому клубі безробітних стартувала нова програма “Соціальна адаптація жінки в умовах тимчасового безробіття”.

Цикл з 7 тренінгів спрямований на підвищення самооцінки, зниження стану тривожності, усвідомлення своїх сильних сторін, ресурсів і можливостей, психологічної підтримки учасників групи.

Тренінги побудовані таким чином, щоб учасники могли пройти цикл від самопізнання до постановки цілей і усвідомлених дій з їх досягнення.

Перша зустріч була присвячена темі «Особистість. Формування позитивного Я-образу ». У ході роботи учасниці розібралися у відмінностях між поняттями «індивід», «індивідуальність», «особистість» і ознайомилися з комплексом стійких компонентів особистості: темпераментом, характером, здібностями і мотивацією. На ній були розглянуті основні теорії особистості - З. Фрейда, Е. Берна, А. Маслоу, К. Роджерса, Н. Пезешкіана.

В основу діагностики своєї структури особистості була покладена теорія позитивної психотерапії, де основними компонентами є здатність до любові і здатність до пізнання. Жінки з інтересом визначали переважаючий тип своєї особистості та можливі підходи для гармонізації свого життя. Також учасниці змогли на практиці проаналізувати свої основні риси характеру та існуючі розбіжності між власним образом «Я», сприйняттям себе іншими і своїм ідеальним уявленням про себе.

Тепла і невимушена атмосфера, заохочення щирості у вираженні своїх думок і почуттів, індивідуальний підхід до кожної з учасниць сприяли встановленню доброго контакту і позитивного настрою на подальшу роботу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.