bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Крим – Чернівці – Транзит: разом до толерантності
31.10.2010

Даний тренінг відбувся в рамках проекту «Крим – Чернівці – Транзит. Толерантність через локальні дослідження молоді», який реалізовує громадська організація Центр Регіонального Розвитку «Топ-Кая» за фінансової підтримки Фонду розвитку демократії Посольства США в Україні.

В тренінгу взяли участь 20 вчителів та учнів, що представляли 10 шкіл з різних міст та сіл АР Крим та Чернівецької області. Одночасно етнічний склад учасників був дуже широким – тут були представники українського, кримськотатарського, російського, грецького, ромського, молдавського етносів, які історично проживають на території АР Крим та Чернівецької області.

Тренер міжнародного рівня та експерт проекту Андрій Круп’як, який проводив даний тренінг, підкреслив важливість проведення системної освіти в навчальних закладах з питань міжкультурного навчання та виховання толерантності не тільки в тих регіонах України, де історично склався строкатий етнічний склад населення, а й в усіх інших.

Також він зазначив життєву необхідність активної та ефективної співпраці між громадськими організацій, які працюють в даній сфері, та освітніми навчальними закладами задля подолання в молодіжному середовищі проявів нетерпимості та дискримінації на етнічному та расовому ґрунті, які періодично мають місце в Україні.

Після тренінгу протягом 3 місяців учні та педагоги, що залучені до проекту «Крим – Чернівці – Транзит», будуть здійснювати в своїх населених пунктах локальні дослідження в сфері етнічної толерантності.

А весною 2011 р. вони зможуть презентувати свої напрацювання на наступному тренінгу, який буде відбуватись в АР Крим й так само буде присвячений питанням виховання толерантності. Окрім того, ці дослідження будуть видані у вигляді посібника, який буде поширений серед навчальних закладів України.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.