bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Безпечна Україна, безпечна Європа, безпечний світ: очима сучасної молоді
25.10.2010

22 жовтня 2010 року у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний Світ». У конкурсній програмі взяли участь 40 учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, ПТУ, вищих навчальних закладів Знам’янського, Кіровоградського, Олександрівського, Добровеличківського районів та міста Кіровограда. Всі вони переможці першого етапу конкурсу, який проходив на базі навчальних закладів. Такий захід уже вп’яте проходить в Україні.

Конкурс має за мету визначення рівня обізнаності молоді з питань міжнародної безпеки і співробітництва України з ЄС та сприяння поглибленню знань з даної проблематики. Його організаторами є Міністерство освіти і науки України, Міністерство закордонних справ України, Громадська Ліга Україна – НАТО, Управління освіти і науки, Управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської облдержадміністрації та Кіровоградський обласний ЦДЮТ.

Конкурс дає можливість молоді поглибити своє розуміння актуальних питань міжнародної безпеки, інтеграційних процесів, розвитку міжнародних відносин, не тільки за допомогою батьків, друзів, вчителів, але і долучити до цього діалогу фахівців, представників відповідних державних установ, міжнародних експертів.

Учасників конкурсу прийшли привітати заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської облдержадміністрації Останній В.М., головний спеціаліст управління внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації Кривуляк А.Б., завідуюча навчально-методичним кабінетом виховної роботи та шкільних бібліотек КОІППО ім. Василя Сухомлинського Міцай Ю.В., кандидат політичних наук, старший викладач кафедри філософії КДПУ ім. Володимира Винниченка Стадніченко Р.В.

Конкурсна програма заходу відбулась у формі письмового тесту, з питань багатосторонніх міжнародних відносин, діяльності міжнародних організацій, міжнародної безпеки та презентації есе, в яких учасники розкривали власне бачення проблем і аргументів пов’язаних з участю нашої держави в існуючих системах міжнародної безпеки та практичні приклади міжнародного співробітництва на місцевому і національному рівнях. Кращі роботи та есе конкурсантів будуть презентовані під час Всеукраїнського етапу конкурсу у м. Києві.

Фотозвіт конкурсу можна подивитися за посиланням: https://www.facebook.com/album.php?aid=2064792&id=1001657830&l=f7f0627fbb

Контакти

  • Арутюнян олена
  • Рада євроклубів кіровоградщини Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості
  • [email protected]
  • 0501725751
  • http://www.ocdut.hmarka.net/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.