bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціомоб до Всесвітнього дня запобігання самогубствам
11.09.2010

Це перший соціомоб в Черкасах і відбувся він не випадково у підтримку Всесвітнього дня запобігання самогубствам (10 вересня), оскільки статистика, пов’язана з цим трагічним явищем, вражає як світова, так і українська.

Причини серед молоді цього явища різні: люди можливо відчувають себе відчудженими, можливо самотніми, можливо…

Саме тому соціо-моб відбувся по типу славнозвісного Free Hugs. Організатори запропонували дарити друг другу тепло, посмішки та обійми.

З табличками «Обійми даром» до обіймів та посмішок долучилися о 9.50 студенти Черкаського державного технологічного університету, об 11.00 – Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

А також кожен охочий мав таку змогу з 13.00 на площі біля Будинку Торгівлі. Всі учасники після обіймів отримали флаєр із повідомленням: «ТИ можеш робити оточуючих щасливішими! - Подаруй тепло та гарний настрій іншому - обійми, посміхнись і передай далі».

І як наслідок – ланцюгова реакція…
«Хтозна, можливо, саме Тобі дістанется цей флаєр завтра, після завтра чи наступного тижня!», - говорить координатор акції Сергій Слинько.

За словами Сергія – під час акції було розповсюджено 500 флаєрів і організатори мають надію, що ще хоча б 300 будуть передаватися з рук в руки. «Більшість черкащан легко йшли на контакт, лише процентів 25 «відверталися» від дивних усміхнених постатей з табличками «Обійми даром», – продовжує Сергій Слинько.

Приємно вразив також факт, коли зустрічаєш перехожого заклопотаного буденністю, а після обіймів ця ж сама людина сяє позитивом, на її обличчі радісна усмішка – це найкраща подяка за нашу акцію.

Організатори: Черкаський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс» та Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр.

Контакти

  • Сергій Слинько
  • «Демократичний Альянс», Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр
  • [email protected]
  • (093) 863 36 88
  • (067) 473 11 52
  • http://mrc.ck.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.