bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чому Європейський загальний регламент про захист даних (GDPR) стосується України?
27.12.2021

Європейський регламент General Data Protection Regulation, який є основним документом у сфері захисту персональних даних в контексті цифрових прав, не імплементований Україною, але стосується її. 

Адвокат, партнер адвокатського об'єднання SLA Attorneys Роман Михайловський пояснює, чому цей європейський документ стосується України. 

«Перш за все, регламент застосовується до тих суб’єктів, що перебувають на території ЄС. Цифровий світ насправді не має настільки чітко визначених кордонів і все мережеве життя є транснаціональним. Україна не є частиною Європейського Союзу і не імплементувала цього регламенту. Але, якщо українська організація, наприклад, збирає дані або пропонує послуги певному колу осіб, які є громадянами ЄС, вона автоматично підпадає під регулювання даного регламенту. Тобто, хоч цей законодавчий акт має відношення, у першу чергу, до Європейського Союзу, але він так само може бути застосований і в Україні», - роз’яснює адвокат Роман Михайловський. 

Нагадаємо, що GDPR визначає персональні дані як будь-яку інформацію, що стосується фізичної особи, яку ідентифіковано чи може бути ідентифіковано. 

Ресурсний центр ГУРТ, реалізовуючи проєкт «Цифрові права та відповідальність: підсилення компетенцій лідерів ОГС в Україні», заохочує лідерів громадських організацій переглянути внутрішні політики своїх організацій та належно зберігати персональні дані своїх європейських партнерів та працівників. 
 

Бажаєте дізнатися більше про проєкт? 

Запрошуємо на сторінку проєкту Цифрові права і відповідальність: підсилення компетенцій лідерів ОГС в Україні

Матеріал опублікований в рамках проєкту «Цифрові права та відповідальність: підсилення компетенцій лідерів ОГС в Україні», що виконується за грантової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST). 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.