bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Миколаєві люди, які живуть з ВІЛ, знають свої права і механізми їх захисту
20.08.2010

В місті Миколаєві на базі Миколаївського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» продовжується реалізація проекту «Юридична служба захисту прав ВІЛ-інфікованих громадян Миколаївській області» при підтримці Посольства США в Україні.

Діяльність проекту спрямована на захист прав людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, відстоювання їх інтересів та координацію зусиль державних на недержавних організацій для вирішення проблем, що пов’язані з ВІЛ-статусом.

В рамках проекту плідно працює юридична служба, яка надає правові послуги та здійснює моніторинг правопорушень ЛЖВ в різних сферах життя. На базі партнерських організацій люди можуть отримати послуги юриста та допомогу, також здійснюється юридичний супровід в інстанції та державні організації. Проте задачею даного проекту є не лише юридичний супровід ЛЖВ та допомога юриста, але й ліквідація правової необізнаності даної категорії населення, що в майбутньому дасть можливість самостійно захищати свої права та свободи. Для досягнення цієї мети, в рамках проекту, запланована серія тренінгів для ВІЛ+ людей.

Один із таких тренінгів відбувся 19 серпня 2010 р. в місті Миколаєві на базі МОВ «Всеукраїнська мережа ЛЖВ на тему «Проблеми ВІЛ/СНІД та закони, що забезпечують рівний доступ до лікування». Тренінг надав можливість людям, що живуть з ВІЛ ознайомитися із основними нормативно-правовими документами в сфері ВІЛ/СНІДу, опанувати базові засади українського та міжнародного законодавства у сфері захисту прав людини та побачити важливість обізнаності із відповідним законодавством в житті ЛЖВ.

Тренерами виступили фахівці НДО, які вже тривалий час працюють з ВІЛ-інфікованими і мають великий досвід проведення подібних заходів, вони розкрили загальні питання про ВІЛ/СНІД, розглянули можливість лікування та потенційні переваги і ризики впливу препаратів на організм, ознайомили із поняттям прихильності до лікування та її важливості при застосуванні ВААРТ.

Завдяки залученню до участі в тренінгу юриста, учасники опанували не лише загальні правові аспекти життя з ВІЛ, але й були ознайомлені із законодавчою базою права соціального забезпечення, зокрема оформлення пенсій, субсидій, інвалідностей, пов’язаних з ВІЛ-статусом і втратою годувальника.

Наприкінці тренінгу було проведено аналіз його ефективності та необхідності, шляхом опитування та анкетування учасників, що дозволяє зробити висновки, що такі заходи важливі і актуальності для людей, що живуть з ВІЛ та допомагають отримати необхідні знання в правовому середовищі.

Контакти

  • Коломієць Тетяна
  • Миколаївське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
  • [email protected]
  • 0512585538

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.