bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганську відбулася презентація книги на захист Скверу Пам’яті
17.08.2010

Вчора, 16 серпня 2010 року, у Луганську відбулася презентація книги «Жити, мислити, памʼятати…», що була створена на захист Скверу Памʼяті.

Цей сквер розташований на місці старого Гусинівського кладовища, поруч із обласною науковою бібліотекою ім. М. Горького, і зараз відбувається його реконструкція не погоджена із громадою міста. Основними учасниками презентації стали журналісти та громадські діячі Луганська.


Зміст презентованого видання включає не лише матеріали авторів книги, а й історичні документи, звернення до влади, духовенства, статті луганської періодики 90-х років минулого століття, тощо.

Як зазначила Галина Корнілова (член редколегії та ініціативної групи «Сквер Пам’яті»), цим виданням автори книги ставлять на меті достукатися до сердець луганчан та захистити Сквер Пам’яті від забудови.

Редколегія книги сподівається на те, що в такий спосіб їм все ж таки вдасться зруйнувати стіну байдужості та спинити забудову скверу. «Підтримуючи видання цієї книги фінансово та ідейно, ми говоримо міському голові і депутатам: «Зупиніться! Дослухайтесь до голосу громади! Не будуйте на кістках понад 100 тисяч похованих на кладовищі луганчан дитячі майданчики та дороги! Це місце має стати сквером спокійного відпочинку та вшанування всіх тих, хто знайшов тут спокій: керівників дореволюційного Луганська, жертв політичних репресій та голодоморів, бійців Червоної Армії, десятків тисяч рядових луганчан», - коментує вихід видання у світ голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.
За словами редколегії видання вже найближчим часом ініціативна група проведе цілий ряд подібних презентацій для музейних працівників, бібліотекарів, вчителів, викладачів та студентів, серед яких і буде поширюватися книга.

Окремо було відзначено, що примірники книги будуть направлені до Луганської ОДА та вручені вже на найближчій сесії депутатам Луганської міської ради. Що ж стосується керівного складу ЛМР, то кожному із його членів книга теж буде вручена особисто.

Зараз книга вже поширюється поштою серед бібліотек міста та області, також її безкоштовно можна отримати на одній із мабутніх презентацій.

Електронний варіант книги можна знайти на сайті СЦГІ.

Довідково

Видання книги «Жити, мислити, пам’ятати…» здійснене Східноукраїнським центром громадських ініціатив у співпраці із Луганським обласним об’єднанням ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка у рамках проекту «Міський актив» за фінансової підтримки Національного фонду у підтримку демократії (США).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.