bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Важливі зміни в програмі пожертвування програмного забезпечення від Microsoft через TechSoup
13.10.2021

Корпорація Microsoft повідомила про заплановані зміни у програмі пожертвування через TechSoup, які наберуть чинності 4 квітня 2022 року та можуть вплинути на ІТ-бюджетування та планування вашої організації.

Зверніть увагу на нещодавно опублікований допис в блозі Microsoft Tech for Social Impact, в якому Microsoft роз’яснює, чому продовжує фокусуватись на Microsoft Cloud як першостратегічному продукті для неурядових організацій. Анонсовані зміни, що наберуть чинності 4 квітня 2022 року, зумовлені метою Microsoft краще скоординувати свої доброчинні пропозиції з комплексними та безпековими можливостями, які Microsoft Cloud забезпечує неурядовим організаціям.

Партнерство TechSoup з Microsoft дало можливість більше ніж 394 000 організаціям у всьому світі отримати доступ до технологічних рішень світового рівня як локальних, так і хмарних, для кращого виконання своїх місій, і далі надаватиме пріоритет у підтримці потреб некомерційних організацій, аби вони мали доступ до використання необхідних їм інструментів.

 

Як зміняться поточні пропозиції Microsoft на платформі TechSoup?

•       За деякими винятками, зазначеними нижче, програмне забезпечення не буде надаватися неурядовим організаціям на умовах пожертвувань з 4 квітня 2022 року. Значна частина функціональних можливостей локальних рішень буде доступна через пропозиції на умовах пожертвувань хмарних рішень, зокрема настільні додатки, які можна завантажувати.

○ Під локальним програмним забезпеченням маються на увазі автономні, безтермінові ліцензії, які користувачі встановлюють на комп’ютерах і можуть використовувати без підключення до Інтернету (наприклад, Office Standard). Ці продукти й надалі будуть доступні через TechSoup до 4 квітня 2022 року, але після цієї дати надаватимуться користувачам зі знижкою 60-75% від ринкової вартості. Це означає, що ваші витрати на локальні продукти збільшаться у 3-5 разів порівняно з адміністративними зборами згідно поточної програми пожертвувань.

○ Локальне програмне забезпечення Microsoft, яке залишатиметься частиною каталогу TechSoup після 4 квітня 2022 року, включатиме:

- Ліцензії Windows Pro на умовах пожертвування

- Windows Server та SQL Server також будуть доступні на умовах пожертвування в країнах, де наразі недоступний Azure (Поточну доступність Azure можна знайти тут).

○ Локальні продукти на умовах пожертвування будуть доступні тим організаціям, які використовують програмне забезпечення для пристроїв із спільним доступом. Ми розуміємо, що багатьом організаціям все ще потрібний доступ на основі пристрою, і раді співпрацювати з Майкрософт, пропонуючи цю нову програму для неурядових організацій, які ми обслуговуємо. Організації, як-от комп’ютерні лабораторії, навчальні центри або такі, що надають у користування комп’ютери населенню, матимуть доступ до окремих доброчинних пропозицій для підтримки своєї роботи.

 

Організації й надалі матимуть доступ до пропозицій хмарних рішень Microsoft на умовах пожертвувань через TechSoup. Деякі пропозиції включатимуть завантажувані додатки, що містяться в локальних продуктах, часто з більш надійними, безпечними та стійкими функціями.

Пропозиції хмарних рішень залежать від вимог щодо відповідності та використання*. Нижче перелік доступних на умовах пожертвувань хмарних рішень:

Microsoft 365 Business Premium надалі буде безкоштовним для користувачів кількістю до 10 осіб і включатиме електронну пошту, завантажувані настільні додатки (наприклад, програми Office 365, такі як Word, Excel, PowerPoint, OneDrive), хмарне зберігання файлів та спільний доступ до них, веб-конференції з повідомленнями, аудіо та відео високої якості, а також просте управління пристроями та розширені функції безпеки.

Ліцензії Microsoft 365 Business Basic надалі будуть безкоштовними для користувачів кількістю до 300 осіб і включатимуть електронну пошту, хмарне зберігання файлів та спільний доступ до них, веб-конференції з повідомленнями, аудіо та відео високої якості та інші послуги.

Power Apps Per App планує створення низькокодових та безкодових робочих процесів. Такі послуги будуть безкоштовними для використання до 10 робочих місць.

 

Ознайомитися з повним переліком пільгового програмного забезпечення та обрати найактуальніші для вашої організації продукти ви можете в каталозі.

Ми зацікавлені отримати зворотній зв’язок та запитання від вас, аби надати необхідну підтримку у разі потреби. 

З 2016 року Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з ТехСуп реалізує Програму технологічної підтримки неприбуткових організацій (НПО) України (ТехСуп Україна). Ця програма надає українським НПО доступ до програмного забезпечення та інших пожертвувань від провідних світових донорів на пільгових умовах.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.