bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Адвокасі кампанія Кримськотатарського «ПЕН-клубу» задля запобігання торгівлі людьми
26.07.2010

Подолання проблеми торгівлі людьми потребує використання відповідних ресурсів, у тому числі фінансових. Але на місцевому рівні не завжди влада приділяє відповідне місце цієї проблемі. Тому Кримськотатарський «ПЕН-клуб» за підтримки Правозахисного центру “Співдружність” вийшов з ініціативою проведення адвокаційної кампанії з метою повного залучення необхідних ресурсів у сфері запобігання торгівлі людьми.

Започаткування ефективного міжнародного механізму запобігання торгівлі людьми було закладено у 1949 році Генеральною Асамблеєю ООН шляхом прийняття Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і експлуатацією проституції третіми особами, яка набрала чинності в Україні 15 лютого 1955 року.

Сучасним міжнародно-правовим документом щодо протидії торгівлі людьми є Конвенція ООН проти транснаціональної організованої злочинності та Протокол про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї, що доповнює її. У грудні 2000 року в м. Палермо (Італія) Україна, спільно з іншими 124 країнами світу, підписала ці міжнародні документи і ратифікувала 4 лютого 2004 року на сесії Верховної Ради України.

Ситуація, що склалася в Україні, потребує консолідації зусиль центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також міжнародних і громадських організацій. Кабінет Міністрів України постановою від 07.03.2007 №410 затвердив Державну програму протидії торгівлі людьми на період до 2010 року.

Ось тому громадська організація Кримськотатарський «ПЕН-клуб» вирішила провести адвокаційну кампанію з метою повного залучення необхідних ресурсів у сфері запобігання торгівлі людьми на прикладі Білогірського району АР Крим.

Ця кампанія повинна стати дієвим сигналом для місцевої влади приділити потрібну увагу даної проблемі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.