bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кращі практики цифрової трансформації ОГС України: по гарячих слідах онлайн-конференції
28.07.2021

           

           Понад 90 представниць і представників громадських організацій, місцевих громад, державних інституцій та освітніх і культурно-освітніх закладів з різних регіонів України доєднались до онлайн-конференції, яка стала підсумковим заходом проєкту «Акселератор цифрової трансформації: посилення впливу ОГС завдяки впровадженню технологій».

          Головною тезою заходу, озвученою як організаторами і спікерами, так і учасниками в ході демоверсії співпраці в робочих групах, стало питання, як впровадити нові продукти і сервіси з розгортання хмарних рішень, аби така трансформація пройшла максимально успішно.

         В ході конференції спікерами виступили громадські організації, які поділились своїм досвідом цифрової трансформації, надавши наочні приклади викликів, з якими організація стикнулась, та практичні поради по їх вирішенню.

         Одеська обласна організація "Комітет виборців України" стала однією з грантоотримувачів від ГУРТа на експертний супровід з переходу  від цифровізації до цифрової трансформації. Про набутий досвід розповів представник Одеського КВУ Валерій Болган - журналіст, директор Музею виборів в Одесі, координатор Центру публічних розслідувань, головний редактор суспільно-політичного видання "Ізбірком". Важливими компонентами для оптимального переходу Валерій вважає оцінку спроможності організації та формування внутрішньої корпоративної культури, а також усвідомлення використання ліцензійного програмного забезпечення.

        Громадська організація "Центр європейських ініціатив" з міста Суми також стала однією з грантоотримувачів від ГУРТа. Представниця Центру євроініціатив Анна Ковбасюк  розповіла про проблеми внутрішньої та зовнішньої діяльності, з якими стикнулась команда організації через локдаун, та яким чином їм вдалось налагодити роботу за допомогою хмарних рішень.

        Про важливу складову цифрової трансформації ОГС - цифрову безпеку - на прикладі проєкту Як? розповів представник громадської організації "Лабораторія цифрової безпеки" Антон Кушнір - тренер, спеціаліст з цифрової безпеки.

       В практичній частині конференції учасники спільно в робочих групах напрацювали перелік викликів та їх рішень по основним аспектам цифрової трансформації: стратегія, технологічна спроможність, адаптація команди та цифрова безпека.

      Ми дякуємо всім за участь у конференції! Онлайн-формат не завадив успішно спілкуватись і ділитись не тільки досвідом, а й думками, враженнями і гарним настроєм.

 

З 2016 року Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з TechSoup реалізовує Програму технологічної підтримки НПО України (TechSoup Україна), яка пропонує неприбутковим організаціям програмне забезпечення відомих ІТ-компаній на пільгових умовах.

Конференція відбулась в межах проекту «Акселератор цифрової трансформації: посилення впливу ОГС завдяки впровадженню технологій», що реалізується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.