bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Влада та громадськість: “Хто кого тягне?”
12.07.2010

Ініціаторами проведення заходу виступили Український незалежний центр  політичних досліджень та Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”.

Мета заходу полягала в формуванні рекомендацій щодо посилення співпраці влади та громадськості у реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Донецькій області

Протягом 4 годин близько 40 представників громадських організацій, органів державної влади та місцевого самоврядування обговорювали питання, що стосувались вигод та переваг від співпраці влади та громадськості для розвитку Донеччини, наскільки сприятливе середовище для діяльності організацій громадянського суспільства у Донецькій області, які потрібно зробити кроки для посилення співпраці влади та громадськості у реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

Захід став своєрідним дискусійним майданчиком для громадськості та представників влади. Зі сторони влади участь у круглому столі взяли голова постійної комісії Донецької обласної ради, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Микола Загоруйко, радник голови Донецької обласної державної адміністрації Ольга Маштакова, головний спеціаліст Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА Лідія Бідило, секретар Авдіївської міської ради Артем Сабадаш. В якості запрошених експертів в роботі круглого столу прийняли участь представники Українського незалежного центру політичних досліджень (м.Київ) Максим Лациба та Анастасія Красносільська, Олексій Хмара (ГО «ТОРО» м. Кіровоград), Начальник Управління внутрішньої політики Київської ОДА Петро Захаренко та інші.

Під час круглого столу були представлені результати моніторингу розвитку громадянського суспільства в Донецькій області та реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства у регіоні в 2009 році, що провела Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України».

З результатом моніторингу можна ознайомитись тут.

В процесі обговорення дуже часто висловлювалась теза про те, що дії влади щодо розвитку громадянського суспільства переважно носять суто декларативний характер та формальний підхід. Але й громадські організації доволі часто не виявляють активності, для того, щоб змусити владу звітуватись та враховувати думку громадськості. Процес комунікації та налагодження співпраці – це взаємний процес, де відповідальність за результат несуть обидві сторони.

За результатами дискусії більшість учасників круглого столу висловили власні рекомендації щодо посилення співпраці влади та громадськості у реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства, які будуть узагальнені та надіслані до обласної державної адміністрації.

З результатами моніторингу розвитку громадянського суспільства та реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства в Донецькій області у 2009 році можна ознайомитись за наступним посиланням тут.

Захід проводився в рамках загальнонаціонального моніторингу реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства у 2009 році за підтримки Проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER).

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • [email protected]
  • http://www.cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.