bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулись І та ІІ-га сесії Школи громадського моніторингу
09.07.2010

В червні – на початку липня на березі Чорного моря в містечку Коблево відбулись перші дві сесії Школи громадського моніторингу, яка проводиться Одеською обласною організацією ВГО „Комітет виборців України” та Східноєвропейським демократичним центром (Варшава, Польща) за підтримки програми Польська Допомога Міністерства Закордонних Справ Польщі у 2010 році та Національного фонду демократії ( NED, США).

Два тижні з невеликою перервою на виконання домашнього завдання представники сорока шести громадських організацій та ЗМІ з Миколаївської, Одеської, Херсонської областей та АР Крим наполегливо поглинали знання про те, що таке громадський моніторинг, як проводити ефективні кампанії громадського моніторингу діяльності місцевих органів влади та, що не менш важливо, ефективні інформаційні кампанії з донесення результатів моніторингу до своїх громад.

Перша сесія, яка відбулась з 7 по 13 червня, була цілком присвячена питанню підготовки та проведенню ефективних кампанії громадського моніторингу. Під час цієї сесії представники НУО під керівництвом досвідчених тренерів Одеського та Донецького КВУ Надії Бондаренко, Ігора Бриноша та Олени Долі дізнались про те, що таке стандарти належного врядування діяльності органів влади та обраних осіб, громадський моніторинг, які джерела інформації використовуються для проведення моніторингу й як з них отримати інформацію, а також отримали навички, як вірно спланувати та реалізувати ефективну кампанію громадського моніторингу.

На другу сесію, яка відбулась з 27 червня по 2 липня, кожна громадська організація приїхали із представником свого партнерського ЗМІ. На протязі шести днів спільна польсько-українська тренерська команда у складі вже названих одеських тренерів та представників польського щотижневика „Перелом” разом із учасниками тренінгу, журналістами та громадськими активістам Півдня України, розбирала питання про те, як вірно провести аналіз інформації, зібраної в рамках кампанії громадського моніторингу, й як потім ефективно донести цю інформацію до власної громади.

За підсумками двох сесій учасники Школи отримали не тільки надзвичайно корисні знання та навички, а й нових партнерів й просто добрих друзів на всьому просторі від Дунаю до Керченської протоки, а сцена прощання учасників 2 липня по силі емоцій взагалі варта окремої фотосесії.

На думку Голови Одеської обласної організації ВГО КВУ, Анатолія Бойка велика користь й унікальність цих двох сесій полягала й в тому, що „нам вдалось зібрати представників НУО й ЗМІ разом, що дало їм змогу отримати реальний досвід командної роботи та подивитись один на одного по-іншому. Також нам вдалось зібрати разом НУО та ЗМІ не тільки з південних областей країни, а й з Криму, для якого зазвичай проводяться окремі програми. Крім цього, учасники Школи в її ж рамках мають шанс випробувати отриманні знання та навички на практиці.”

Й дійсно, адже наприкінці другої сесії серед учасників Школи був оголошений закритий конкурс на підтримку проектів, спрямованих на моніторинг діяльності місцевих органів влади та проведення за його підсумками ефективних інформаційних кампаній, результати якого будуть відомі вже наприкінці липня.

Отже ці дві сесії – це був тільки початок й далі організатори Школи обіцяють ще багато цікавого й корисного її учасникам.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.