bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття регіонального навчально-тренінгового центру за програмою «Бібліоміст»
07.07.2010

9 липня 2010 року у Рівненській державній обласній бібліотеці (пл. Короленка, 6, 2-й пов.) відбудеться відкриття регіонального навчально-тренінгового центру (РНТЦ) за програмою «Бібліоміст».

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури і туризму України, Української бібліотечної асоціації.

На підтримку програми в Україні Фундація Білла і Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США. Для реалізації проекту РНТЦ обладнано: 10 ПК з програмним забезпеченням, відеокамерами та навушниками з мікрофонами, а також проектором, сканером і принтером.

Головна мета РНТЦ – навчання бібліотечних працівників, місцевої громади використанню комп’ютерної техніки, Інтернету та можливостей інформаційних технологій, а також обслуговування, надання вільного доступу до мережі Інтернет користувачам бібліотеки.

З цією метою планується проведення тренінгів для бібліотекарів області по здобуттю та удосконаленню навичок використання комп’ютерної техніки, інформаційно-комунікативних технологій, мережі Інтернет і застосування вивченого у покращенні інформаційного забезпечення користувачів бібліотек.

Навчання бібліотечних працівників буде проводитись за спеціальною програмою розробленою Українською бібліотечною асоціацією.

Крім цього, планується проведення індивідуальних та групових занять для різних категорій користувачів.

Зокрема, будуть організовані навчання для дітей шкіл-інтернатів (акція «Літо.net»), для абітурієнтів (акція «Абітурієнт»), для студентів вищих навчальних закладів (групове навчання «Віртуальна лабораторія «Територія сучасних знань»»), для школярів та батьків (групове навчання «Сімейний абонемент»).

У вільний від навчання час буде користувачам надаватися вільний доступ до мережі Інтернет.

Партнерами у діяльності РНТЦ є:

  • Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації,
  • Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації,
  • Рівненський факультет Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв,
  • Управління освіти Рівненського міськвиконкому,
  • Головне управління праці та соціального захисту населення,
  • Фундація імені князів-благодійників Острозьких,
  • Регіональний благодійний фонд «Рівне. Європейський вибір», Рівненська обласна молодіжна громадська організація «Євроклуб».

РНТЦ буде використовуватись партнерами бібліотеки для проведення презентацій з застосуванням мультимедійного обладнання, зустрічей, тренінгів, skype-конференцій, круглих столів, інноваційних планувань і т. д.  

Детальнішу інформацію можна отримати на сайтах: www.bibliomist.org та www.libr.rv.ua. Рівненська державна обласна бібліотека Регіональний навчально-тренінговий центр Шинковська Ірина: тел. 22-21-21; 26-38-30

e-mail: [email protected]  

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.