bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кому потрібні заклади для дітей-сиріт?
02.07.2010

2 липня 2010 року о 10.30 в інформаційному агенстві УНІАН відбулася прес-конференція неурядових організацій України, що працюють в інтересах дій.

Організатори прес-конференції та усі присутні представники неурядових організацій підписали Звернення неурядових організацій до Прем’єр-міністра України.

Звернення неурядових громадських організацій до Прем’єр-міністра України

Шановний Миколо Яновичу!

Громадські організації, що працюють в cфері забезпечення благополуччя дітей, захисту їх прав, підтримки сімей з дітьми звертаються до Вас з проханням переглянути та призупинити дію Доручення Прем’єр-міністра України від 23 червня 2010 року „За результатами відвідання 27 травня Прем’єр-міністром України спеціалізованого загальноосвітнього дитячого будинку „Малятко” (Подільський район м. Києва)”.

Наше прохання ґрунтується на твердому переконанні, що найкращим середовищем для виховання дитини є сім’я. Держава, громадськість, місцеві органи влади мають підтримувати батьків у виконанні їх батьківських обов’язків, та забезпечувати пріоритетне право дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейні форми виховання. Окрім того, ми переконані, що діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, в тому числі обдаровані, не повинні бути ізольовані, вони мають повне право навчатись в загальних освітніх навчальних закладах.  

Впродовж останніх десяти років Україна здійснила ряд прогресивних кроків на шляху реформування державної системи опіки над дітьми, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, реформування інтернатних закладів для дітей-сиріт, розвитку соціальних послуг для підтримки дітей і сімей.

Ми констатуємо, що ці кроки не завжди були послідовними та комплексними, проте вони сприяли покращенню системи опіки і піклування та наближенню України до Європейських стандартів забезпечення прав дітей. Ми підтверджуємо свою відданість цьому курсу і готовність продовжувати розпочаті ініціативи разом з міністерствами і місцевими органами державної влади.

В той же час ми констатуємо, що жоден Уряд України не сформував системне, цілісне бачення процесу здійснення реформ в сфері захисту дітей та підтримки сімей з дітьми. Питання дитинства досить часто були і є засобом політичної боротьби або захисту вузьковідомчих інтересів.

Успішний досвід країн східної Європи щодо реформування системи опіки розпочинався зі створення на рівні Урядів дієвих міжвідомчих органів, з широким залученням громадських структур, які комплексно вивчали стан справ та розробляли цілісну стратегію реформування, спрямовану на забезпечення прав дитини та підтримку батьків у виконанні їх батьківських обов’язків.

Наявні ресурси інтернатної системи поступово переорієнтовувалися на створення системи підтримки сімей з дітьми, формування засад відповідального батьківства та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якість життя дитини, її благополуччя мають бути в центрі уваги держави, у сфері відповідальності керівників місцевих органів державної влади.

Ми прагнемо, щоб державні механізми, в тому числі фінансові, були спрямовані на підтримку дитини і її сім’ї, створення і розвиток доступних соціальних послуг на рівні громади.
 

У зв’язку з цим, ми також просимо Вас розглянути можливість створення на рівні Кабінету Міністрів України робочої групи професійних експертів із залученням громадських організацій для ґрунтовного аналізу поточної ситуації в системі опіки і захисту дітей та розробки довготривалої комплексної стратегії реалізації прав дітей в Україні, забезпечення необхідних умов для розвитку їх потенціалу.

Неурядові організації України

СПИСОК неурядових громадських організацій України, що підписали звернення до Прем’єр-міністра України станом на 14.00 год. 02.07.2010р.

1) Представництво благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні

2) Представництво благодійної організації „Кожній дитині” в Україні

3) Міжнародна благодійна фундація „Отчий дім”

4) Громадська організація «Центр Європейської інтеграції»

5) Всеукраїнська громадська організація «Жіночий консорціум України»

6) Всеукраїнська громадська організація «Служба захисту дітей»

7) Міжнародний благодійний фонд «Фонд Олександра Фельдмана»

8) Міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині»

9) Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Демократичний альянс»

10) ВГБФ «Струмок»

11) Громадська організація «Родина для дітей»

12) Молодіжна громадська організація «Молодіжний інноваційний центр «Медіа-М»

13) Міжнародний благодійний фонд «Набат»

Підписи партнерів Коаліції громадських організацій, які працюють в інтересах дітей м. Полтава.

Контакти

Коментарі

Василина Дибайло   5131 день тому   #  

Звернення неурядових організацій буде направлено Прем’єр-міністру України в понеділок, 5 липня 2010р.

Увага!
Усі зацікавлені громадські організації, які знаходяться в Києві, можуть підписати звернення сьогодні (п’ятниця, 2 липня) до 19.00 або в понеділок, 5 липня, до 14.00 год. в офісі ПБО «Кожній дитині» за адресою: вул. Комінтерна, 28, 6-ий поверх (приміщення Будинку побуту «Столичний»).

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   5129 днів тому   #  

Закликаємо організації з регіонів приєднуватися до Звернення. Це можна зробити двома способами: 1) підписати Звернення та направити від однієї організації, 2) зібрати однодумців у Вашому місті та підписати Звернення від 5-10-20 і т.д. організацій та направити листом з повідомленням про вручення Прем'єр-міністру України - Миколі Азарову. Велике прохання надіслати відскановані звернення з підписати на адресу [email protected] для підготовки загального списку усіх організацій, які підтримали це Звернення.

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   5128 днів тому   #  

Станом на 14.00 год. 5 липня Звернення підтримали 25 організацій. Оновлений список читайте ось тут: http://www.everychild.org.ua/index.php?hl=ua&idd=news&news=528 (поки зявиться оновлення новини тут). Збір підписів триває і ми просимо організації з регіонів надсилати свої звернення.

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   5126 днів тому   #  

Шановні колеги,
Хочу повідомити, що до Звернення приєдналося ще 14 громадських організацій з міста Полтави - партнери Коаліції громадських організацій, які працюють в інтересах дітей.

Якщо інші організації надіслали свої звернення дуже прошу про це повідомляти.

Також інформую, що уся інформаціє є англійською мовою і ми продовжуємо роботу над інформуванням міжнародної спільної та підняття теми для обговорення в засобах масової інформації.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5122 дні тому   #  

Шановні колеги! Це питання має хвилювати не лише ті організації, які працюють в сфері захисту прав і благополуччя дітей. Адже ні для кого не секрет, що вихованці інтернатних закладів дуже часто стають кліентами інших ІГС. (залежності. шкідливі звички, порушення закону...) Давайте будемо думати про причини певних явищ, а не, як завжди, долати наслідки. Ми всі забуваємо про нормальні родини з дітьми, їх підтримку. Закликаю організації з регіонів, незалежно від їх статусу, підтримати звернення до Прем’єр-міністра України. Це стосується кожного! Чужих дітей не буває!

  •   Пiдписатися на новi
Роман Рєзнік   5121 день тому   #  

Дуже хороша ініціатива, я думаю що ця проблема не є локальною для певного регіону, тому БФ "Карітас Коломийсько - Чернівецької єпархії" готовий підтримати звернення.
Буду вдячний якщо ви вишлите на електронку зразок, щоб вони були якісь подібні між собою ми підпишем і вишлем вам.
З надією до співпраці.

БФ "Карітас Коломийсько - Чернівецької єпархії."

  •   Пiдписатися на новi
Завійська Мар'яна   5121 день тому   #  

Пане Романе, зразок звернення подається в тілі повідомлення після тексту "Звернення неурядових громадських організацій до Прем’єр-міністра України"...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5119 днів тому   #  

http://zik.com.ua/ua/news/2010/07/13/236970

  •   Пiдписатися на новi
Василина Дибайло   5107 днів тому   #  

Шановні колеги! Хочу подякувати усім організаціям та громадянам, які підтримали нашу ініціативу та надіслали звернення. Нам вдалося спільними зусиллями переконати владу повернутися до розгляду цього питання. 23 липня 2010 року на доручення Кабінету Міністрів України було проведено нараду за участю Міністерств та громадських організацій, що працюють у сфері забезпечення прав дітей. Детальніше про обговорення та запропоновані кроки читайте тут: http://everychild.org.ua/index.php?hl=ua&idd=news&news=534. Як тільки вийде новий документ за результатами наради ми обов'язково повідомимо читачам порталу ГУРТ.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.