bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Податковий кодекс мусить сприяти розвитку благодійництва
01.07.2010

30 червня 2010 року чотири народних депутати, Юлія Новікова (ПР), Леся Оробець (НУНС), Олег Зарубінський (Блок Литвина), Олександр Фельдман (БЮТ), подали до Верховної Ради України пропозиції до проекту Податкового кодексу України (№ 6509 від 15.06.2010), щодо оподаткування благодійної діяльності.

До підготовки пропозицій були залучені представники Українського незалежного центру політичних досліджень, Мережі розвитку європейського права.

Запропоновані зміни загалом відтворюють пропозиції благодійників висловлених в законопроекті «Про внесення змін до деяких законів України (щодо зменшення податкового навантаження на набувачів благодійної допомоги)» (№6344 від 26.04.2010).

Однією з головних тез пропозицій є зниження податкового навантаження на громадянина – одержувача благодійної допомоги, а саме:

  • подарунки від резидентів України інвалідам першої групи і дітям-сиротам звільняються від сплати податку з доходів фізичних осіб;
  • громадянин отримує право включати витрати на лікування себе та своїх родичів до свого податкового кредиту;
  • громадянин звільняється від сплати податку з доходів фізичних осіб у розмірі вартості соціальних послуг, наданих благодійною організацією в рамках державних стандартів;
  • звільняється від оподаткування благодійна допомога громадянам у розмірі 140% прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Серед інших напрямків змін проекту податкового кодексу можна виділити й звільнення реклами благодійних заходів від податку на рекламу, а також відмова від потреби визначення поняття «неприбуткова організація».

Прийняття пропозицій до Податкового кодексу в повному обсязі сприятиме активнішому розвитку благодійної діяльності, залученню більшої кількості осіб до благодійництва та збільшенню фінансової спроможності благодійних організацій.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.