bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Миколаєві пройшов тренінг для людей, що живуть з ВІЛ (ЛЖВ)
01.07.2010

В рамках проекту «Юридична служба захисту прав ВІЛ-інфікованих громадян Миколаївській області» при підтримці Посольства США в Україні 30 червень 2010 р. в місті Миколаєві на базі Миколаївського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» пройшов тренінг для людей, що живуть з ВІЛ (ЛЖВ) на тему «Проблеми ВІЛ/СНІД та закони, що забезпечують рівний доступ до лікування».

Мета тренінгу: підвищити рівень знань ВІЛ-позитивних людей з питань ВІЛ/СНІД, препаратах, які застосовуються для лікування ВІЛ/СНІД (ВААРТ) і законах, що забезпечують рівний доступ до лікування.

Під час тренінгу учасники мали можливість ознайомитися із основними нормативно-правовими документами в сфері ВІЛ/СНІДу, опанувати базові засади українського та міжнародного законодавства у сфері захисту прав людини та побачити важливість обізнаності із відповідним законодавством в житті ЛЖВ.

Досвідчені тренери, які вже тривалий час працюють з ВІЛ-інфікованими і відстоюють їхні права та інтереси, розкрили загальні питання про ВІЛ/СНІД, розглянули можливість лікування та потенційні переваги і ризики впливу препаратів на організм, ознайомили із поняттям прихильності до лікування та її важливості при застосуванні ВААРТ.

Учасники опанували не лише загальні правові аспекти життя з ВІЛ, але й були ознайомлені із законодавчою базою права соціального забезпечення, зокрема оформлення пенсій, субсидій, інвалідностей, пов’язаних з ВІЛ-статусом і втратою годувальника. По закінченню тренінгу учасникам було запропоновано заповнити анкету-оцінки, яка в свою чергу надала можливість зробити висновки, що такі заходи важливі і актуальності для людей, що живуть з ВІЛ та допомагають отримати необхідні знання в правовому середовищі.

Подібні інформаційні заняття надають можливість ЛЖВ в майбутньому самостійно знаходити оптимальні шляхи захисту прав та інтересів в медичних, комунальних та інших закладах, де вони стикаються з дискримінацією та стигматизацією.

Контакти

  • Коломієць Тетяна
  • МОВ «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
  • [email protected]
  • 0512585538

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.