bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Не панікуємо: автоматичні сповіщення Google про злам паролів
14.05.2021

Ресурсний центр ГУРТ приділяє багато уваги та інвестує у безпеку даних користувачів нашого порталу. На порталі ГУРТ використовується сертифікат безпеки https для безпечної взаємодії з сайтом, автентифікація адміністратора проводиться секретними ключами, на серверах сайту постійно встановлюється оновлення безпеки. 

Ми наполегливо звертаємо увагу користувачів порталу ГУРТ на дотримання правил власної цифрової гігієни та піклування про захист своїх даних у просторах мережі.

Останнім часом почастішали випадки отримання повідомлень від Google, що паролі, які зберігаються у вашому обліковому записі, розкрито. На це варто звернути увагу, однак панікувати не потрібно. Швидше за все ви використали однаковий логін та пароль для різних сервісів, один з яких недостатньо дбає про захист даних своїх користувачів.  У випадку отримання такого повідомлення увійдіть на https://passwords.google.com/checkup/start і перевірте, на яких саме сайтах стався витік даних. Паролі потрібно замінити та не забувати про базові правила кібербезпеки: 

  1. Для кожного сервісу при реєстрації використовуйте різні паролі. Щоб їх не забути, застосовуйте менеджер паролів. 

  1. Встановіть подвійну автентифікацію всюди, де передбачена така можливість 

  1. Використовуйте лише ліцензійне програмне забезпечення. Неприбуткові організації можуть замовити ліцезійний софт за 5% від ринкової вартості. 

  1. Не використовуйте «неперевірений» WIFI  

Приклад такого повідомлення за посиланням. Запевняємо, ніякого розкриття паролів на порталі ГУРТ не відбувалося. Дані користувачів порталу ГУРТ надійно захищено.  Ми дбаємо про вас, а вас просимо підтримати портал ГУРТ

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.